Menu Sluiten

Windowdressen (Galapagos bijgekocht)

Galapagos koersZojuist heb ik aandelen Galapagos bijgekocht. 70 stuks, tegen 14,85 per aandeel. De stukken die ik eerder in april al had gekocht, stonden flink in de min: zo’n 20 procent lager. En doordat ik nu op een lager niveau heb bijgekocht, is het verlies op dat ene regeltje plotseling nog maar 11,23 procent.

De argumenten die ik op 14 april had om Galapagos te willen hebben, gelden nog steeds. Maar waar ik bij aankoop (zie dit stukje) al een beetje bang voor was, is gebeurd: de koers is de afgelopen maanden behoorlijk gezakt. Toch denk ik dat de koers van Galapagos nog wel weer omhoog zal gaan, vooral op het moment dat wordt aangekondigd dat er medicijnen op de markt komen. Analisten van KBC Securities zijn het met me eens: zij gaven op 20 augustus nog een koersdoel af van 20 euro.

Als ik bij had gekocht vlak voor het eind van het kwartaal, dan had je me kunnen betichten van windowdressing. En laten we eerlijk zijn: het nieuwe plaatje van mijn portefeuille ziet er een stuk fleuriger uit dan het oude.

Extra geld gestort

Sinds 1 mei ben ik zzp-er. De afgelopen jaren heb ik genoeg spaargeld opgebouwd om een jaar lang (zuinig) van te leven. Met een groot deel van het geld dat ik nu overhoud, wil ik gaan beleggen. Ik wil in stapjes aandelen kopen, zodat ik niet iedere keer precies op de hoogste koers koop zoals bij Galapagos. Deze keer heb ik 1.000 euro extra gestort op mijn beleggingsrekening, waarmee het tegoed op de rekening, dus contant geld en beleggingen bij elkaar, uitkomt op 7.000 euro.

Inhoud huidige portefeuille

2013-10-30 portefeuille

 

 

5 reacties

 1. Pingback:Galapagos in het groen | Blondjes Beleggen Beter

 2. GRIJS BEARGUMENTEERT BETER.

  Janneke,

  Je gaat aan het belangrijkste argument voorbij.

  “De stukken die ik eerder in april al had gekocht, stonden flink in de min: zo’n 20 procent lager. En doordat ik nu op een lager niveau heb bijgekocht, is het verlies op dat ene regeltje plotseling nog maar 11,23 procent.”.

  Uit het “nieuwe plaatje” blijkt, dat het 12,13 procent is!?

  Zo kan ik het ook.

  Als je straks weer op een lager niveau bijkoopt is jouw verlies relatief (procentueel) gezien nog kleiner, maar in absolute zin wordt het dan alleen maar groter.

  Het zinnetje: “Uit het “nieuwe plaatje” blijkt, dat het 12,13 procent is!?” in het bovenstaande is slechts een detail, volledigheidshalve hier vermeld.

  Het gaat om de rest.
  Die is veel belangrijker.
  Lees dat daarom nog maar eens goed.

  Overigens Galapagos doet vandaag 14,02-14,32.
  “Zojuist heb ik aandelen Galapagos bijgekocht. 70 stuks, tegen 14,85 per aandeel.”.
  Tel uit en tel op jouw verlies.

 3. GRIJS BEARGUMENTEERT BETER.

  Janneke,

  “De stukken die ik eerder in april al had gekocht, stonden flink in de min: zo’n 20 procent lager. En doordat ik nu op een lager niveau heb bijgekocht, is het verlies op dat ene regeltje plotseling nog maar 11,23 procent.”.

  Uit het “nieuwe plaatje” blijkt, dat het 12,13procent is!?

  Zo kan ik het ook.

  Als je straks weer op een lager niveau bijkoopt is jouw verlies relatief (procentueel) gezien nog kleiner, maar in absolute zin wordt het dan alleen maar groter.

  “De afgelopen jaren heb ik genoeg spaargeld opgebouwd om een jaar lang (zuinig) van te leven.”.

  Die Kia Picanto draagt daar ook aan bij.

  Succes!

  • Blondje

   Dat is het verschil tussen het moment waarop ik het bericht schreef en waarop ik het plaatje maakte. Maar je valt hier over 1 procent op een veel groter verlies. Ik zal regelmatig updates plaatsen met daarin de laatste stand.

Reacties zijn gesloten.