Galapagos koersZojuist heb ik aandelen Galapagos bijgekocht. 70 stuks, tegen 14,85 per aandeel. De stukken die ik eerder in april al had gekocht, stonden flink in de min: zo’n 20 procent lager. En doordat ik nu op een lager niveau heb bijgekocht, is het verlies op dat ene regeltje plotseling nog maar 11,23 procent.

De argumenten die ik op 14 april had om Galapagos te willen hebben, gelden nog steeds. Maar waar ik bij aankoop (zie dit stukje) al een beetje bang voor was, is gebeurd: de koers is de afgelopen maanden behoorlijk gezakt. Toch denk ik dat de koers van Galapagos nog wel weer omhoog zal gaan, vooral op het moment dat wordt aangekondigd dat er medicijnen op de markt komen. Analisten van KBC Securities zijn het met me eens: zij gaven op 20 augustus nog een koersdoel af van 20 euro.

Als ik bij had gekocht vlak voor het eind van het kwartaal, dan had je me kunnen betichten van windowdressing. En laten we eerlijk zijn: het nieuwe plaatje van mijn portefeuille ziet er een stuk fleuriger uit dan het oude.

Extra geld gestort

Sinds 1 mei ben ik zzp-er. De afgelopen jaren heb ik genoeg spaargeld opgebouwd om een jaar lang (zuinig) van te leven. Met een groot deel van het geld dat ik nu overhoud, wil ik gaan beleggen. Ik wil in stapjes aandelen kopen, zodat ik niet iedere keer precies op de hoogste koers koop zoals bij Galapagos. Deze keer heb ik 1.000 euro extra gestort op mijn beleggingsrekening, waarmee het tegoed op de rekening, dus contant geld en beleggingen bij elkaar, uitkomt op 7.000 euro.

Inhoud huidige portefeuille

2013-10-30 portefeuille

 

 

Share Button