Menu Sluiten

In de lift

Van dat laatste stukje in onderstaande grafiek, zou ik bijna gaan denken dat ik iets goed doe. Mijn portefeuille gaat daar omhoog en de AEX omlaag. Het lijkt mij puur geluk, want ik heb niets gedaan de laatste tijd. Daar komt komende week verandering in.

De laatste tijd heb ik toevallig een paar gesprekken over Galapagos gehad. Een grote belegger noemde het aandeel en afgelopen week had ik zelf een interview met Onno van de Stolpe, de CEO van het biotechbedrijf. Rond 2008 sprak ik hem regelmatig, onder andere voor deze video.

De koers is in het laatste jaar 58 procent opgelopen en is nu ongeveer EUR 18,70. Natuurlijk ben ik wel enigszins bezorgd dat ik nu misschien op een veel te hoog niveau ga kopen, maar ik ben enthousiast over het bedrijf. Galapagos test hun reumamedicijn al op mensen en behaalt daar goede resultaten mee. In Europa zijn nog maar weinig mensen doordrongen van deze knappe prestatie. Als het medicijn op de markt gebracht wordt, gaat er een enorme markt open ter waarde van EUR 3 miljard en kunnen er heel veel mensen met reuma geholpen worden. Van de Stolpe gaf in het interview aan dat hij verwacht het medicijn in 2017 op de markt te kunnen brengen.

Grootste aandeelhouder is Delta Lloyd (11,1 procent). Dat megabedrijf Johnson & Johnson ook 8,7 procent van de aandelen bezit, lijkt mij ook een gunstig teken. Zie hier de overige aandeelhouders.

Ik heb een order ingelegd, nu wachten of ik de komende dagen geleverd krijg.

Blondje +3,1%  AEX -0,45%

Rendement tm 12-04-2013

 De inhoud van mijn portefeuille op zondag 14 april 2013

Inhoud portefeuille 13-04-2013

6 reacties

 1. Pingback:Galapagos in het groen | Blondjes Beleggen Beter

 2. Pingback:Windowdressen (Galapagos bijgekocht) | Blondjes Beleggen Beter

 3. Grijs belegt

  Janneke,

  Wordt deze website en met name jouw column zo weinig gelezen?
  Ik zelf heb al een aantal keren hier gereageerd, maar de “oogst” is erg mager tot nu toe.
  En nu ga je ook nog stoppen met een hoofdredacteurschap.
  Hoe moet dat nu verder?

   • Grijs belegt

    Janneke,

    Duidelijk!

    “Willemse is daarnaast de website blondjesbeleggenbeter.nl gestart. Daarop laat ze zien waarom vrouwen beter beleggen dan mannen en organiseert ze workshops waarin de trucs van goed beleggende vrouwen worden gedeeld.”.

    Al trucs bekend (gemaakt)?

Reacties zijn gesloten.