Menu Sluiten

Buffetts Berkshire Hathaway gekocht

2013-10-31 rendementWarren Buffett is al jaren dé meesterbelegger. De ietwat eigenaardige man uit Omaha die op zijn werkkamer zit te studeren op bedrijfscijfers en zo af en toe een transactie doet.

Beleggingswijsheden als ‘beleg alleen in dat waar je verstand van hebt’, komen van hem. Hij belegt niet in high tech en heeft daardoor zowel de internet-hausseperiode als het klappen van de IT-bubbel gemist. Hij heeft grote posities in bedrijven als Coca Cola en Procter and Gamble. Dit jaar nam zijn bedrijf Berkshire Hathaway voedingsmiddelenbedrijf Heinz over.

Ieder jaar schrijft hij zijn ‘letter to Berkshire shareholders’, waarin hij zijn commentaar op zowel economie als politiek geeft. Er wordt vaak uit geciteerd. Ook houden hij en zijn zakenpartner Charlie Munger elk jaar een aandeelhoudersvergadering. Dat is een enorme happening waar ruim 20.000 mensen op af komen. En komend jaar hoop ik er daar één van te zijn.

Sinds vanavond ben ik de trotse bezitter van 12 aandelen Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett.

PS:
De koersvan het originele aandeel Berkshire Hathaway A is op het moment van schrijven bijna 173.000 dollar. Ik heb Berkshire Hathaway B gekocht, dat heeft een stuk lagere koers (ruim 115 dollar). De koers is net twee dagen wat aan het dalen, maar met timing heb ik hier geen rekening gehouden.

Inhoud portefeuille

2013-10-31 portefeuille

2 reacties

    • Blondje

      Hahahaha hoe IS het mogelijk!! En dat terwijl ik hem nog een paar keer heb opgezocht, in Omaha dus… absoluut niet in Oklahoma. Ik pas het nu aan.

Reacties zijn gesloten.