Menu Sluiten

Never sell Shell

Grafiek 1 jaar Royal Dutch Shell.   Bron: Bloomberg.comOp de dag dat Ben van Beurden, de nieuwe topman van Shell, iedereen verraste met een winstwaarschuwing, raakte ik in lichte paniek. Want wat moest ik met mijn 40 aandelen? Verkopen? Stil blijven zitten? Verkopen?

Ik had weinig tijd om me echt in de materie van de waarschuwing te verdiepen, want ik was aan het werk op locatie. Wat ik wel kon, was flink twitteren. En daar stelden mensen als Peter Verhaar en Arend Jan Kamp mij gerust. Was ik vergeten dat ik Shell had voor het dividendrendement?


Maar dacht men dan niet dat er nu plotseling iets fundamenteel veranderd was bij Shell? Komt de dividenduitkering ingevaar?

Bijkopen op 25 of lager, werd mij van alle kanten op het hart gedrukt. En dat wilde ik ook, maar op 17 februari, de dag van de winstwaarschuwing, had ik geen tijd meer om een order in te leggen. En dus heb ik gisteren pas bijgekocht, toen de koers van Shell EUR 25,26 was.

Had ik eerst 40 aandelen tegen een gemiddelde koers van EUR 27,05, sinds gisterochtend ben ik de trotse bezitter van 100 stuks ‘Olies’ tegen een gemiddelde prijs van EUR 26,07. (Voor de na-rekenaars onder u: dat is inclusief de aankoopkosten die ik aan Binck betaal.) Die hou ik voorlopig vast en misschien koop ik nog wel vaker bij. Ik hou me vast aan de onderstaande beurswijsheid:

PS:
* Door die domme actie met sprinters op Binck staat mijn portefeuille nu op een klein verlies. Wel doe ik het nog beter dan de AEX.

* Unilever is ex-dividend gegaan. Wat denk je? Heb ik nóg niet genoeg aandelen in portefeuille om het dividend in de vorm van een nieuw aandeel te kunnen ontvangen. Heb ik met het bruto-dividend gerekend, ipv met het netto… snif. Kijk, daar onderaan staat het in mijn portefeuille.

3 reacties

 1. Pingback:Eindstand 2014: plus 25 procent!   Blondje is verbluft | Blondjes Beleggen Beter

 2. Mike Veen

  Nog een paar aanvullingen over Shell: Qatar wordt één van de grootste aandeelhouders met een investering van ca. $ 6 miljard. Shell is de enige maatschappij die op 3 km diepte naar olie kan boren. De Oeso verwacht voor het einde van dit decennium een verdubbeling van de olieprijs. Kortom, never sell Shell 😉

  • Clemens Laseur

   “Never ever sell Shell” een goed, al zeg ik het zelf, en gratis advies. Waar krijg je dat tegenwoordig nog? Ik ben blij, dat je mijn adviezen serieus neemt, Janneke. Veel succes met jouw portefeuille. Van fouten heb ik zelf trouwens altijd het meeste geleerd.

Reacties zijn gesloten.