Menu Sluiten

Verlies verkleind

2014-02-14 PortefeuilleIn de afgelopen week is het verlies dat ik op mijn portefeuille had vanaf begin dit jaar, verkleind van -1,39% naar -0,8%. Tegelijkertijd is het verlies in de AEX nog sneller afgenomen, van -2,57% naar -0,22%. De AEX verslaat nu dus het blondje.

De tegenvallende omzetverwachting van TomTom zorgde afgelopen week voor een flinke koersdaling. Omdat TomTom maar een klein deel van mijn portefeuille uitmaakt, had het weinig impact op het rendement van de totale portefeuille. Ik heb de aandelen vastgehouden en de koers is weer iets hersteld. Toch was het beter geweest als ik de dag voor de bekendmaking van de cijfers had verkocht: toen stond ik nog op 33 procent winst op de positie en daar is nu nog 13 procent van over. Binnenkort bedenk ik wat ik verder wil met de aandelen.

Galapagos had vandaag een klein aardig nieuwtje: er zijn 45 patiënten gevonden om een nieuw medicijn (GLPG09740) tegen chronische darmziekte op uit te testen. Weer een klein beetje koersstijging; inmiddels sta ik op zo’n 9 procent winst.

Mijn aandelen DSM staan eindelijk lichtjes in het groen, al mag dat eigenlijk geen naam hebben. (+0,53%).

Royal Dutch Shell is ex-dividend gegaan. Ik heb 100 aandelen, maal  28 eurocent per aandeel, maakt dat ik in elk geval straks 1 aandeeltje Shell erbij krijg. Met Unilever heb ik er net te weinig, dus daar zal ik het dividend contant uitgekeerd krijgen, neem ik aan.

2014-02-17_Portefeuille

 

2 reacties

 1. Bongo

  Wil je de AEX echt verslaan, kijk dan over de grens; aan de NASDAQ (NASDAQ 100) staan de bedrijven genoteerd waarmee echt geld te verdienen valt (TESLA MOTORS, ILLUMINA,
  ALEXION PHARMACEUTICALS, WYNN RESORTS, FACEBOOK ETC.)
  Makkelijk te volgen via Google.com/finance
  Doe je best!

 2. Raoul

  Dividend unilever wordt inderdaad dan in contanten uitgekeerd. iets erbij kopen dan krijg je elk kwartaal een aandeeltje unilever erbij.

Reacties zijn gesloten.