Menu Sluiten

Blonde belegger in de bocht

Was het slim? Niet echt, maar vanmorgen besloot ik de gok te nemen. Ik kocht sprinters long op BinckBank.

Voorbeurs presenteerde BinckBank de jaarcijfers/cijfers over het vierde kwartaal.
Wat koppen:
BinckBank ziet winst flink stijgen
BinckBank past doelen aan

Dus winst hoger, doelen voor het beheerd vermogen bij Alex en Binck al behaald, dus worden ze verhoogd. Maar ook verwacht Binck dat het aantal transacties lager zal uitvallen dan eerst gedacht en wordt er een afschrijving gedaan van EUR 10 miljoen op de niet bancaire activiteiten die Binck wil verkopen. Ik vind het moeilijk inschatten wat zwaarder weegt: het positieve of het negatieve nieuws. Maar ik wil iets doen.

Ik gok op een koersstijging en probeer een sprinter te kopen met een stoploss die zo dicht mogelijk bij de slotkoers van vrijdag ligt (EUR 8,27). Dan heb ik een grote hefboom – mocht het gaan bewegen, maak ik veel winst. En lig ik er ook weer snel uit als ik het fout zie.

Dit doe ik maar met een klein deel van de portefeuille, namelijk met EUR 500. Ik gaf als maximumprijs EUR 1,25 op. Dat was nattevingerwerk: de slotprijs van vrijdag was 1,20, er lag al wat in op 1,30 en ik zag ook wat in het orderboek tegen 1,25.

Na een fors hogere opening waarbij de koers van Binck met 3,9 procent steeg, en de prijs van de sprinter de EUR 1,47 raakte, daalt de prijs en krijg ik de sprinters op 1,25. Inclusief transactiekosten heb ik EUR 1,275 betaald per sprinter. En vervolgens… daalt de koers van Binck naar 8,20 en de sprinters naar EUR 1,08. Aiii.

Ik hou ze nog even vast en hoop op verbetering.

Koers Binck dinsdag 4 februari 2014[Update dinsdag 4 februari 11:36 uur]
De koers is onder de stoploss van EUR 7,9 geweest en dus zijn mijn sprinters uitgestopt. Snik. Had ik maar niet moeten gokken. Eh.. speculeren.

4 reacties

 1. Pingback:Never sell Shell | Blondjes Beleggen Beter

 2. victor

  Speculeer/gok nooit voor de cijfers, analyseer en doe dan wat, meestal is het beter niks te doen
  volg 20 tot maximaal 40 bedrijven die je interessant vindt, dan bepaal op welke koers je wilt kopen en verkopen, stel alarm’s in
  groei, rendement op eigen vermogen, dividend rendement, koers/winst verhouding moeten top zijn
  succes
  Victor

Reacties zijn gesloten.