Menu Sluiten

DSM kopen na koersval

DSM 2014-02-07 1YHet aandeel DSM is flink onderuit gegaan nadat het bedrijf op 21 januari een winstwaarschuwing gaf. 2013 verliep slechter dan verwacht en voor 2014 is het bedrijf voorzichtig.

Direct na de winstwaarschuwing verloor het aandeel al 10 procent en de koersdaling is nog steeds niet tot stilstand gekomen. Sinds 21 januari is de koers van 57 euro naar 47,61 euro gedaald: ruim 16 procent dus. Mijn buikgevoel roept: dat is overdreven.

DSM is een sterk bedrijf, dat zichzelf heeft getransformeerd van bulkchemie naar een voedingstechnologiebedrijf en loopt voorop in de verbetering van voeding met voedingsstoffen. Hoewel de resultaten nu dus flink tegenvielen, denk ik niet dat DSM nu plotseling een slecht geleid bedrijf is geworden. Het is eerder een mooi moment om de aandelen goedkoper te kopen.

Recent verhoogden analisten van Rabobank hun advies van houden naar kopen. Ook zij vinden de koersdaling te sterk en beleggers te negatief over het aandeel. Zij zien een koersdoel van 57 euro.

Op de dag van de winstwaarschuwing berekenden analisten van ABN AMRO al dat op basis van de verwachtingen die DSM afgaf, de winst per aandeel zou kunnen zakken tot rond de 3,09 euro en dat daarmee de koers zou kunnen zakken tot 47 euro. Dat is nu niet ver weg meer. Ik wacht niet langer en koop.