Menu Sluiten

Goed nieuws Galapagos

Mooi nieuws over Galapagos vandaag: het biotechbedrijf heeft een nieuw kandidaat-medicijn voor de behandeling van borstkanker ontdekt. Binnen een jaar zal het medicijn klinisch getest worden.

Het lijkt erop dat het middel uiteindelijk gebruikt kan worden als remmer voor vormen van borstkanker waarvoor nog geen specifiek gerichte therapie bestaat. In een test bleek het middel zeer actief tegen triple-negatieve borstkanker (komt veel voor bij jonge vrouwen): de tumorgroei werd volledig geblokkeerd. Galapagos verwacht binnen een jaar met de eerste klinische studies in mensen te kunnen beginnen.

Mooi nieuws voor toekomstige patiënten én voor de koers van het aandeel: die steeg vandaag ruim 2 procent.

Rendement t/m 19 april:
Blondje +2% AEX -2,44%

2013-04-22-rendement

Inhoud portefeuille op 22 april 2013

portefeuille-22-4-2013

3 reacties

 1. Pingback:Galapagos in het groen | Blondjes Beleggen Beter

 2. Pricetrader

  Uit je juichend verhaal maak ik op dat je de CEO van Galapagos diep in zijn betoverende, mooie ogen hebt gekeken en zijn beloften hebt geloofd. Uittesten van een nieuw medicijn duurt minstens 5-6 jaar. Meer dan 75% van de nieuwe entiteiten sneuvelt in die race! Lees het droevige verhaal van Pharming.
  Wil je zo lang wachten met het binnenhalen van je winst? Ik niet.
  Heb vandaag Philips gekocht op € 20,53. Ik verwacht dat deze zomer ik 10% winst kan incasseren.
  Groet van Pricetrader.

  • Blondje

   De tests voor het reumamedicijn zijn al een tijd aan de gang. Oplevering medicijn wordt in 2017 verwacht. Zie mijn vorige post.

Reacties zijn gesloten.