lifeguard-pexels-319930Mijn rendement is omhoog geknald van 8,69% eind februari naar 15,11% eind maart. Zelfs de AEX (12,52%) is weer ingehaald. Dat komt met name door één aandeel, dat ik al sinds 2013 in portefeuille heb: ik ben gered door Galapagos.

Reuma-medicijn filgotinib doorstond de belangrijke 3e testfase glansrijk en dat betekent dat er goedkeuring kan worden aangevraagd om het middel ook daadwerkelijk op de markt te brengen.

Na de publicatie van dit nieuws, sprong de koers van het aandeel met vele procenten tegelijk omhoog. Gevolg: een groene plus van bijna 29% op het regeltje Galapagos in mijn portefeuille én weer een prachtig rendement om naar te kijken.

De reddingsboei die Galapagos me toewierp was natuurlijk niet het enige dat me weer op het droge hielp. Kijk eens even hoe goed DSM het dit jaar al heeft gedaan (+36%). Of wat dacht je van Netflix? Ook al bijna 36% hoger. En dat terwijl Apple ook een eigen streamingdienst heeft gelanceerd.

Ik mag in mijn handen knijpen.

Toch is nog altijd niet alles in mijn portefeuille kiplekker. Achter WeightWatchers staat nog altijd een dikke min. Wil ik ook op beleggingsgebied weer helemaal in shape komen, dan moeten zij eruit. Maar dat doet pijn en daardoor heb ik ze nog steeds niet verkocht.

Inhoud van mijn portefeuille

2019-03-31 Portefeuille

Share Button