Menu Sluiten

Eindstand maart: Gered door Galapagos

lifeguard-pexels-319930Mijn rendement is omhoog geknald van 8,69% eind februari naar 15,11% eind maart. Zelfs de AEX (12,52%) is weer ingehaald. Dat komt met name door één aandeel, dat ik al sinds 2013 in portefeuille heb: ik ben gered door Galapagos.

Reuma-medicijn filgotinib doorstond de belangrijke 3e testfase glansrijk en dat betekent dat er goedkeuring kan worden aangevraagd om het middel ook daadwerkelijk op de markt te brengen.

Na de publicatie van dit nieuws, sprong de koers van het aandeel met vele procenten tegelijk omhoog. Gevolg: een groene plus van bijna 29% op het regeltje Galapagos in mijn portefeuille én weer een prachtig rendement om naar te kijken.

De reddingsboei die Galapagos me toewierp was natuurlijk niet het enige dat me weer op het droge hielp. Kijk eens even hoe goed DSM het dit jaar al heeft gedaan (+36%). Of wat dacht je van Netflix? Ook al bijna 36% hoger. En dat terwijl Apple ook een eigen streamingdienst heeft gelanceerd.

Ik mag in mijn handen knijpen.

Toch is nog altijd niet alles in mijn portefeuille kiplekker. Achter WeightWatchers staat nog altijd een dikke min. Wil ik ook op beleggingsgebied weer helemaal in shape komen, dan moeten zij eruit. Maar dat doet pijn en daardoor heb ik ze nog steeds niet verkocht.

Inhoud van mijn portefeuille

2019-03-31 Portefeuille

24 reacties

  • Blondje

   Hoi Hans,
   De historische koersen worden ieder jaar teruggezet naar de beginstand van het jaar. Ik heb in oktober 2018 gekocht, toen stond de koers nog veel hoger. Mijn verlies sinds de aankoop in 2018 is dus inderdaad veel hoger dan het verlies ten opzichte van januari 2019.

   • hans

    Beste,
    Ik zit zelf ook bij Binckbank en aldus heb je de keuze om de koersen terug te zetten naar de oorspronkelijke aankoop, dan wel terug te zetten naar de beginstand van het jaar. Dat geeft een meer helder beeld over je verlies. Jij hebt gekocht voor 70,02 en de koers staat nu op 19,55. Een verlies derhalve van 72%.

 1. Corwil, ook een blondje

  Wat doe ik nou met m’n Galapogos ? Ze gaan al een week naar beneden. Waarom ? Ik een sprinter long op 89 !

  • Blondje

   Hoi Corwil, ik hou ze vast, maar zit er ook al sinds 2013 in en kan een beetje daling dus wel hebben. Voor de korte termijn weet ik ook niet wat de koers zal doen, voor de lange termijn vind ik ze nog steeds interessant.

 2. Henny

  Hoi Janneke,
  Als je dan toch afscheid van Weight Watchers gaat nemen en dan op zoek bent naar een ander veelbelovend aandeel, denk dan eens aan Sangamo Therapeutics(ticker SGMO), genoteerd aan de Nasdaq. Het biotech bedrijf, actief in de GEN-therapie wat op het moment “hot” is, heeft samenwerkingsverbanden met Pfizer en Sanofi en heeft net veelbelovende data gepubliceerd. De verwachting is dat dit gecontinueerd wordt en er meer positieve resultaten binnen afzienbare termijn zijn te verwachten. De koers van het aandeel
  ( nu $12,58) heeft de potentie op termijn naar minstens $30 te stijgen. Nog afgezien van het feit dat de mogelijkheid van een overname blijft bestaan, net zoals dat eind februari met Spark Therapeutics gebeurde die door Roche wordt overgenomen( de koers steeg meer dan 120% op het moment van aankondiging!)
  Ik heb mijn belang in Sangamo Therapeutics nu dan ook fors uitgebreid!

 3. Waldo

  De voorbije 6 maanden hebben 15 insiders aandelen van WEIGHT WATCHERS INTERNATIONAL gekocht, terwijl 7 insiders aandelen van WEIGHT WATCHERS INTERNATIONAL verkochten.Shortposities -9,5 ( Info REUTERS). Zelf heb ik aandelen bijgekocht toen het aandeel volledig onderuit ging.

  • Marco

   Weight Watchers takes another analyst hit :
   Weight Watchers International saw its stock drop more than 10% following negative
   comments from a key analyst. J.P. Morgan cut its price target by $2 to $12 per share while maintaining its underweight rating. The analyst noted that daily active users of Weight Watchers’ program have dropped substantially from year-earlier levels, and far worse than expected. Even with new marketing campaigns taking effect, it’ll take time even to see whether the business rebounds. There’s plenty of demand for health-conscious wellness options, but so far, Weight Watchers hasn’t been able to take maximum advantage of the opportunity in its core space.
   Nou succes ermee !

 4. Hans

  Hoi Janneke, je had natuurlijk al veel eerder je verlies in Weight Watchers moeten nemen en dat niet maar laten oplopen in de hoop dat het op termijn wel weer goed komt. Nou, voorlopig komt het niet goed met Weight Watchers, de winstverwachting voor dit jaar is naar beneden bijgesteld, meerdere analisten hebben de rating voor het aandeel verlaagd naar “sell” tot “strong sell” en er lopen namens aandeelhouders meerdere “class action lawsuits” in verband met misleidende informatie en te rooskleurig voorgestelde verwachtingen die niet zijn waargemaakt. Een goede belegger neemt op tijd zijn verlies en investeert zijn geld dan in een ander aandeel. Er staan er zo veel aan de Nasdaq genoteerd, die meer potentie hebben dan Weight Watchers, bv. Carbonite Incorporated met “buy” tot “strong buy” ratings van diverse analisten.

  • Blondje

   Had ik zeker veel eerder moeten doen. Het toont maar weer aan dat ik geen perfecte belegger ben. Voor ik een actie doe, ga ik het nog even goed op een rijtje zetten. Dank voor alle input!

   • Waldo

    Weten zij meer , flinke aankoop vlak voor publiceren van cijfers . Morgen zullen
    we het weten.

    BRIEF-Eminence Capital LP Reports 6.9 Percent Passive Stake In Weight Watchers International Inc As Of April 29 – SEC Filing

    12:52 (01/05) – Bron: Reuters

    May 1 (Reuters) – Weight Watchers International Inc :
    * EMINENCE CAPITAL LP REPORTS 6.9 PERCENT PASSIVE STAKE IN
    WEIGHT
    WATCHERS INTERNATIONAL INC AS OF APRIL 29 – SEC FILING

    Source : (https://bit.ly/2PGrvxX)
    Further company coverage:

    ((Reuters.Briefs@thomsonreuters.com;))

 5. Thomas

  Goed punt tais. Als de financiele positie goed is van ww is er niet echt een reden om te verkopen. Je moet je niet gek laten maken door mr.market.

 6. Bongo

  Bravo Janneke,
  De aanhouder wint, dat blijkt maar weer eens. Alleen, wat moet je toch met die Weight Watchers? Je kunt wachten tot je een ons weegt voordat dat weer goed komt, maar dat
  past dan wel weer bij Weight Watchers, ha ha

  • Blondje

   Haha, ging dat afvallen maar zo makkelijk! Ik was zo positief over WeightWatchers, maar heb totaal geen gelijk gekregen. Nu is het toch lastig om dat verlies te nemen.

  • Blondje

   Een goede fiets en de tanden net even wat minder vaak in een pizza zetten! Ja, de emotie is nu vooral dat het zeer doet om mijn ongelijk te erkennen en verlies te nemen.

   • Tais

    Hi Janneke, mag ik vragen waarom u geen vertrouwen hebt in Weight Watchers op langer termijn? Veel nieuwe diëten zo als keto zijn nu heel erg populair waardoor Weight Watchers nu misschien in een dip zit. Maar naar mijn gevoel zijn veel van zulke diëten trends terwijl WW toch echt een house old name is. Ik ben gewoon benieuwd waarom u juist niet denkt om meer in te kopen. In 2015 hadden ze een dip maar daar waren ze weer uitgekomen in 2018. Is het niet zonde om uw aandeel nu te verkopen met verlies? Ik hoor graag van u terug 🙂

    • Blondje

     Hoi Tais, zie alvast een paar punten in de reactie van Hans onder dit bericht. Voor ik een besluit neem, wil ik graag nog wat meer informatie opzoeken. Wat ik daarna ga doen, meld ik weer in een post.

Reacties zijn gesloten.