Menu Sluiten

Eindstand februari: Ingehaald door de AEX

Ikschaamme-Pixabay-1149200_1920Ik schaam me. Want niet alleen staat een van mijn doelstellingen onder druk – naast de spaarrente wil ik ook de AEX voorblijven – ook doe ik er steeds maar niets aan.

Mijn portefeuille is ingehaald door de AEX. Mijn rendement liep in februari wel op, van 7,13% eind januari tot 8,69% eind februari, maar de AEX heeft over de eerste twee maanden van het jaar een stijging van 10,90% behaald.

Daarmee loop ik dus achter op de index. Die is ook nog eens exclusief dividend, terwijl ik in de rendementsberekeningen van de blonde portefeuille wél het ontvangen dividend meereken.

Rendement 2019-02-28Belangrijkste oorzaak: het verlies op WeightWatchers. Tegenvallende cijfers hakten er fors in, waardoor inmiddels bijna de helft van de waarde die het aandeel op 1 januari is verdampt.

Op het evenement Starten met Beleggen dat ik op 1 februari organiseerde, kondigde ik weer aan het aandeel te zullen verkopen, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Waarschijnlijk omdat ik het toch heel moeilijk vind dat verlies te nemen.

Als smoes heb ik dat ik me nog éérst veel meer wil verdiepen in WeightWatchers, voor ik ze overtuigd van de hand kan doen. Zodra ik het gedaan heb, meld ik dan hier.

Portefeuille op 28 februari 2019

2019-02-28 Portefeuille

PS:
Denk je nu: Huh? Zag ik dit bericht nou eerder over het hoofd? Nee hoor, ik heb het pas recent gepubliceerd. Druk he. Ook weer zo’n smoes. ?