Menu Sluiten

Eindstand april: Bijna 19 procent rendement ☆ Ik hoor een vervelend stemmetje

In april is mijn rendement verder opgeklommen van ruim 15 procent naar 18,94%. Mijn voorsprong op de AEX (17,16%) is kleiner geworden, maar ik lig nog wel een beetje voor. Vergeleken met de herbeleggingsindex (AEX GR 18,08%) heb ik nog geen procentje extra rendement gehaald. Ik ben enorm tevreden, maar er steekt een klein vervelend stemmetje de kop op.

De koers van ASML liep de afgelopen 4 weken op van €167,20 naar €185,54. En dat terwijl er toch behoorlijk wat zorgen waren over de bedrijfsspionage die aan het licht kwam.

Galapagos daalde daarentegen van €103,90 naar €102,05. Daar voel ik me prima bij. De vooruitzichten zijn goed en ik blijf vertrouwen houden.

De klap in Ahold Delhaize stemt me minder positief. Zag ik daar eind maart nog een plus van 7,47% staan, nu staat er een min op mijn regeltje: -2,67%. De belangrijkste reden is de staking bij Stop & Shop die Ahold Delhaize minimaal 80 miljoen gaat kosten. Ahold heeft net weer kwartaalcijfers gepubliceerd, maar dat zie je natuurlijk nog niet terug in mijn portefeuille hieronder, van 30 april. Dit is er weer een voor op de ‘nog eens even nadenken’-lijst.

Op dat lijstje staat Weight Watchers nu trouwens al veel te lang, ik weet het. Nu denk ik zelfs: ach, ik ben al zoveel kwijt, ik kan ze net zo goed nog even vasthouden. Maar laatst zei Corné van Zeijl: ‘Als je ze nu niet zou kopen, zou je ze eigenlijk niet moeten hebben.’ Ik ben er gewoon nog niet uit.

Als ik naar het totaalrendement kijk over de afgelopen 4 maanden kan ik alleen maar tevreden zijn. Want dit is toch geweldig! Wie had eind 2018 nou gedacht dat je dit jaar in een paar maanden weer zowat 19 procent rendement zou kunnen halen?

Jammer dat er nu toch weer een klein stemmetje de kop op steekt dat zegt: ‘Wanneer hebben we dit eerder gezien?’
Het antwoord? Ja, precies: vorig jaar ja. In de tweede helft van het jaar raakte ik al het behaalde rendement weer kwijt en eindigde ik met een plusje van 1,69 procent.

Portefeuille 2019-05-01

 

 

 

3 reacties

 1. C.M.J. Laseur

  Weight Watchers doen in jouw portefeuille precies wat ze beloven te doen.

  Ze verliezen daarin meer en meer gewicht, Janneke.

  De rest blijft redelijk op gewicht en of neemt juist in gewicht toe.

  Als de totaalweging maar een grotere uitkomst aangeeft, valt er weinig te klagen.

 2. Ralf

  Hoi Janneke dat stemmetje lijkt samen met het beursgezegde Sell in May een goed signaal af te geven. Met alle handelsoorlog perikelen is weer een daling ingezet. Omschrijf jij jezelf als een actieve belegger of LT belegger? Dit bepaalt natuurlijk of je nu wel/niet winst neemt op je posities of blijft zitten met het risico je winst weer te zien vervliegen. Ik stoei hier zelf ook mee in mijn portefeuille.

Reacties zijn gesloten.