boodschappenmandje-ww-pexelsEindelijk, een nieuwkomer in mijn boodschappenmandje: 50 aandelen Weight Watchers tegen $70,02.

Omdat ik gistermiddag wegging (ik ben nu op familieweekend in Losser, heeeeeeel gezellig!) had ik ’s morgens alvast een order ingelegd. Op die manier kon ik zelf lekker in de auto zitten toen de Amerikaanse beurs om 15:30 uur open ging en mijn order achter in de wachtrij gezet werd.

Voor de zekerheid gaf ik een limiet op, dat is de prijs die je maximaal wilt betalen per aandeel. Je kunt er ook voor kiezen om je orders bestens te laten uitvoeren, dat is tegen de prijs die er op dat moment op de beurs geldt.

Als je je order bestens verstuurt, kun je door grote uitschieters wel eens veel meer betalen dan je eigenlijk in gedachten had.

Koop 50 Weight WatchersOrderbevestiging met transactiekosten

Nadeel van een limietorder is dan weer dat je soms heel lang moet wachten tot je je aandelen krijgt, of dat je ze zelfs helemaal niet krijgt omdat je nét een te lage prijs hebt ingegeven.

Omdat ik er niet bovenop kon zitten, gaf ik dus een order in met een limiet. Daarvoor nam ik de slotkoers van Weight Watchers van donderdagavond: $70,02.

Zojuist keek ik: ik blijk sinds gistermiddag 15:30:02 uur de trotse bezitter te zijn van 50 aandelen Weight Watchers.

Share Button