Menu Sluiten

Gekocht: 50 aandelen Weight Watchers @ $70,02

boodschappenmandje-ww-pexelsEindelijk, een nieuwkomer in mijn boodschappenmandje: 50 aandelen Weight Watchers tegen $70,02.

Omdat ik gistermiddag wegging (ik ben nu op familieweekend in Losser, heeeeeeel gezellig!) had ik ‘s morgens alvast een order ingelegd. Op die manier kon ik zelf lekker in de auto zitten toen de Amerikaanse beurs om 15:30 uur open ging en mijn order achter in de wachtrij gezet werd.

Voor de zekerheid gaf ik een limiet op, dat is de prijs die je maximaal wilt betalen per aandeel. Je kunt er ook voor kiezen om je orders bestens te laten uitvoeren, dat is tegen de prijs die er op dat moment op de beurs geldt.

Als je je order bestens verstuurt, kun je door grote uitschieters wel eens veel meer betalen dan je eigenlijk in gedachten had.

Koop 50 Weight Watchers
Orderbevestiging met transactiekosten

Nadeel van een limietorder is dan weer dat je soms heel lang moet wachten tot je je aandelen krijgt, of dat je ze zelfs helemaal niet krijgt omdat je nét een te lage prijs hebt ingegeven.

Omdat ik er niet bovenop kon zitten, gaf ik dus een order in met een limiet. Daarvoor nam ik de slotkoers van Weight Watchers van donderdagavond: $70,02.

Zojuist keek ik: ik blijk sinds gistermiddag 15:30:02 uur de trotse bezitter te zijn van 50 aandelen Weight Watchers.

20 reacties

 1. Geert

  Dag Janneke
  Het leek me een goed idee om na lang twijfelen je 1 op 1 te volgen want je hebt bewezen er goede neus voor te hebben, dus heb ik natuurlijk WW ook aangekocht , en wat gebeurt er ? , gelijk een draai om je oren van – 29 % dat doet toch wel wat pijn.
  volgende keer hopelijk beter.

  • Blondje

   Ja, dat is heel erg naar! Hoop dat je niet al je geld erin hebt gestoken, maar slechts een deel. Ik blijf zelf zitten en hoop dat het weer goed komt (maar dat weet je nooit).

 2. Henny

  Hoi Janneke,
  Toch even jammer van die aankoop van WW na de teleurstellende 3e kwartaalcijfers van
  gisteren. Komt voorlopig ook niet meer goed. Je kunt natuurlijk ook niet altijd een gelukkige hand hebben. Neem je verlies dan maar en zoek je heil ergens anders.

 3. Geert

  Hoi Janneke
  je zou het rendement nog hoger kunnen maken als je bij DEGIRO je transacties uitvoerde
  Ik heb net een order ingelegt om te kijken wat de kosten zijn en dat scheelt een slok op een borrel , ik kan de order uitvoeren voor minder dan € 0.70
  Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat er mogelijk dit jaar nog een broker komt waar je zonder transactie kosten kunt handelen, dat is toch leuk nieuw lijkt me.

  • Blondje

   Degiro is inderdaad veel goedkoper. Ben gewend aan het platform van Binck, kan ik van alles goed vinden. Bij Degiro kun je trouwens ook in een selectie ETF’s zonder transactiekosten handelen. Doe ik inmiddels ook met een klein gezamenlijk potje van meneer Willemse en mij.

  • Geert

   Ook aan DEGiro kun je wennen
   Zou het ook een idee zijn om de het ETF potje met willemse hier openbaar te maken, ben wel erg benieuwd of dat net zo goed gaat dan je aandelen portfeuille, die doet het fantastisch

   • Blondje

    Hoi Geert, nee joh, dat potje is heel klein en ik ben net begonnen. Er gebeurt ook eigenlijk niets bijzonders en…. O wacht, nu ik dit schrijf denk ik plotseling dat ik er toch wel een stukje over kan tikken. Komt in orde, dank voor je suggestie!

 4. Henny

  Hoi Janneke, is het er toch van gekomen, hoewel de start vals is en met verlies begint.
  Geniet verder van je familieweekend.

 5. Tony van Riel

  Hoi Janneke, waar beleg je. Ik zie wel dat wanneer ik een order inleg ik meer dan het dubbele aan commissie zou betalen op een veel kleiner aantal.
  Groetjes Tony

Reacties zijn gesloten.