Menu Sluiten

Galapagos omhoog op koop-advies en trial ziekte van Crohn

Weer mooi nieuws over Galapagos vandaag en de koers stijgt verder:

Galapagos stijgt verder

* Analisten van UBS zijn gestart met het volgen van Galapagos en zetten het aandeel meteen op kopen!

Uit het bericht van nieuwsdienst Dow Jones:

Volgens de analisten van de Zwitserse bank wordt het Belgische biotechconcern vaak gezien als een bedrijf met slechts een middel, maar zij zien veel meer waarde dan alleen die van het auto-immuunmedicijn 0634 dat samen met AbbVie wordt ontwikkeld. Ze wijzen er op dat Galapagos is betrokken bij meer dan tien projecten en samenwerkt met negen partners. Ze schatten dat het mislukken van kandidaat-middel 0634 kan leiden tot een daling van 38%, maar ramen het opwaarts potentieel op 120% bij succes. Het slagen van het taaislijmziekteproject kan daarnaast zorgen voor een upside van 144%, en alle andere projecten kunnen tussen de 30% en 60% toevoegen. Het koersdoel wordt bepaald op EUR21.

* En Galapagos is gestart met de fase 2-studie naar een medicijn voor de ziekte van Crohn, het middel GLPG0634 dat hierboven ook door de analisten van UBS wordt aangehaald. Het middel wordt 20 weken lang bij 180 Crohn-patiënten in 49 ziekenhuizen verspreid over Europa. De eerste resultaten worden in het tweede kwartaal van 2015 verwacht.

Bij een succesvolle test betaalt AbbVie Inc USD 50 miljoen aan Galapagos.
Het medicijn GLPG064 is nu nog helemaal van Galapagos. Als na fase 2 ook fase 2b een succes wordt, dan zal AbbVie de licentie van het medicijn nemen. De volgende klinische fase en de wereldwijde productie en registratie van het medicijn wordt daarna door AbbVie uitgevoerd.

In mijn portefeuille staat de positie Galapagos nu op 8,69 % winst.