In september is het jaarrendement van mijn portefeuille nog weer ietsjes verder gestegen: van 29,32% eind augustus naar 29,86% nu. Ter vergelijking: de AEX is dit jaar opgelopen met 18,93% en AEX GR (die is inclusief herbelegd dividend) met 22,85%.

Zo’n klein beetje stijging in een maand kan het idee wekken dat er niet zoveel gebeurd is. Maar de uitslagen binnen mijn portefeuille waren toch best flink.

Netflix klettert nog eens 10 procent omlaag

Neem nou Netflix. In juli maakte de koers al een smak van 20 procent, en nu in september kletterde Netflix nóg eens ruim 10 procent omlaag. Dat betekent dat bijna mijn hele jaarwinst is verdampt. Sinds begin dit jaar heb ik nog een klein plusje van zo’n 5 procent over. Vorige maand had ik nog 14 procent winst op Netflix en in juli stond daar nog 24 procent in leuke groene getalletjes. Poef, allemaal weg!

Oorzaak is de lancering van de streamingdiensten van Apple en Disney. Beleggers maken zich zorgen om die concurrentie. Zelf denk ik dat Netflix populair zal blijven. Er is flink geïnvesteerd in eigen producties (de Netflix Originals) en ik denk dat er nog voldoende leuks te zien is bij Netflix om nieuwe abonnees te trekken. Natuurlijk, als je liever Disney kijkt, dan neem je daar een abonnement. Ik heb de indruk dat Netflix net iets rauwer is, met series en films die precies zijn wat mensen willen zien en wat mensen om je heen ook bekijken. En Netflix was er eerder en heeft – denk ik – de sympathie van het publiek. Ik kan er naast zitten, maar voor mij is alle commotie nog geen reden om afscheid te nemen van mijn Netflixjes.

WeightWatchers schiet omhoog

Hoe anders is het met mijn aandelen WeightWatchers (WW) gegaan. De kwartaalcijfers waren veel beter dan verwacht én WW verhoogde de verwachting voor de rest van het jaar. Bovendien rapporteerden ze het hoogste aantal leden in een tweede kwartaal ooit. Bam! Meer dan 42 procent koersstijging op één dag!

En daar hield het niet op. In september is de koers vrolijk verder geklommen, waardoor die nu bijna, bijna, bijijijna terug is op het niveau van begin dit jaar. De koers is nu USD 37,85. Jammer dat ik ze op 5 oktober 2018 heb gekocht tegen USD 70,02. In totaal heb ik dus nog altijd een mega verlies op deze positie.

Er kan nog van alles gebeuren, maar…

Met nog 3 maanden te gaan dit jaar kan er nog van alles gebeuren, maar wat zou het leuk zijn als het rendement op de blonde portefeuille zo’n beetje rond de huidige 30 procent zou blijven hangen. Dan zou 2019 mijn allerbeste beleggingsjaar ooit zijn! Oei… snel afkloppen. 🤞

De inhoud van mijn portefeuille op 30 sept 2019
Share Button