In augustus is het rendement op mijn portefeuille nog een heel klein beetje verder gestegen: van 29,20% eind juli naar 29,39% eind augustus. De AEX is dit jaar 14,44% geklommen en de herbeleggingsindex (AEX GR) 18,20%.

Ik schaam me een beetje. Niet vanwege die beleggingsresultaten, maar omdat ik een tikkie achterloop met het plaatsen van mijn stukjes. Dat heeft meerdere oorzaken.

1. Websitegedoe

Er was een technisch probleem met deze site en dat kostte even wat tijd om op te lossen. Inmiddels werkt alles weer prima. (Dank voor de hulp, Addy!)

2. Boek

Bovendien ben ik een boek aan het schrijven. De titel wordt Binnenlopen op de beurs, 7 stappen voor simpel succesvol beleggen. De uitgever is al bezig met de folder, de cover en het binnenwerk, maar – klein dingetje maar hoor – ik moet het boek natuurlijk nog wel ‘even’ schrijven.

Op dat schrijven heb ik me nogal verkeken zeg. Ik dacht dat het een kwestie was van mezelf een maandje opsluiten en stug doortikken, maar met name dat doortikken valt niet mee.

3. Pannenkoekenplanten

Ieder beursnieuwtje leidt me af. Maar ook iedere volle afwasmachine, pannenkoekplanten die echt dringend gestekt en gepot moeten worden en volle tassen glas en papier die nu, nu, NU! naar de recyclebak moeten gebracht.

Ondertussen probeer ik niet al te veel naar mijn portefeuille, of naar deze site te kijken. Je snapt: zo ontstaat een achterstand.

Dat kan zo niet langer. Er is zoveel leuks – of interessants – te melden en dat wil ik ook graag hier doen. Nog even en dan is het eind september, dan komt er in elk geval weer een maandupdate waarin ik weer echt over beleggen zal schrijven.

Van de maand augustus doe ik even geen uitgebreid verslag. Wel kun je in onderstaand plaatje zien op hoeveel winst of verlies mijn posities eind augustus stonden. (Nog een keer voor de zekerheid: die percentages zijn het rendement van dit jaar, dus de eerste 8 maanden.)

De stand op 31 augustus 2019

4. Geheugenprobleempje

En vind je dat dit plaatje er zo anders uitziet dan anders? Dat kan kloppen. Als klap op de vuurpijl was ik ook nog even vergeten eind augustus een screenshot te maken. Dus ik moest alles handmatig uitrekenen. Snif.

Tot snel,
het blondje

Share Button