Menu Sluiten

Eindstand augustus: Portefeuille gaat lekker (29,39%) maar ik loop zelf een tíkkie achter

In augustus is het rendement op mijn portefeuille nog een heel klein beetje verder gestegen: van 29,20% eind juli naar 29,39% eind augustus. De AEX is dit jaar 14,44% geklommen en de herbeleggingsindex (AEX GR) 18,20%.

Ik schaam me een beetje. Niet vanwege die beleggingsresultaten, maar omdat ik een tikkie achterloop met het plaatsen van mijn stukjes. Dat heeft meerdere oorzaken.

1. Websitegedoe

Er was een technisch probleem met deze site en dat kostte even wat tijd om op te lossen. Inmiddels werkt alles weer prima. (Dank voor de hulp, Addy!)

2. Boek

Bovendien ben ik een boek aan het schrijven. De titel wordt Binnenlopen op de beurs, 7 stappen voor simpel succesvol beleggen. De uitgever is al bezig met de folder, de cover en het binnenwerk, maar – klein dingetje maar hoor – ik moet het boek natuurlijk nog wel ‘even’ schrijven.

Op dat schrijven heb ik me nogal verkeken zeg. Ik dacht dat het een kwestie was van mezelf een maandje opsluiten en stug doortikken, maar met name dat doortikken valt niet mee.

3. Pannenkoekenplanten

Ieder beursnieuwtje leidt me af. Maar ook iedere volle afwasmachine, pannenkoekplanten die echt dringend gestekt en gepot moeten worden en volle tassen glas en papier die nu, nu, NU! naar de recyclebak moeten gebracht.

Ondertussen probeer ik niet al te veel naar mijn portefeuille, of naar deze site te kijken. Je snapt: zo ontstaat een achterstand.

Dat kan zo niet langer. Er is zoveel leuks – of interessants – te melden en dat wil ik ook graag hier doen. Nog even en dan is het eind september, dan komt er in elk geval weer een maandupdate waarin ik weer echt over beleggen zal schrijven.

Van de maand augustus doe ik even geen uitgebreid verslag. Wel kun je in onderstaand plaatje zien op hoeveel winst of verlies mijn posities eind augustus stonden. (Nog een keer voor de zekerheid: die percentages zijn het rendement van dit jaar, dus de eerste 8 maanden.)

De stand op 31 augustus 2019

4. Geheugenprobleempje

En vind je dat dit plaatje er zo anders uitziet dan anders? Dat kan kloppen. Als klap op de vuurpijl was ik ook nog even vergeten eind augustus een screenshot te maken. Dus ik moest alles handmatig uitrekenen. Snif.

Tot snel,
het blondje

10 reacties

 1. S. Stroo

  Helaas had ik nog niet gezien, dat je gereageerd had op mijn opmerking.
  Maar is je rendement nu anders?
  Met vriendelijke groeten,
  Siem Stroo

 2. Siem Stroo

  Goedemorgen,
  U schrijft dat het resultaat is met de begin koersen van 2019.
  Ik heb naar Unilever gekeken, maar de koers hiervan is in 2019 niet op € 29,- geweest.
  Hoe kan het dat het op uw lijst € 29,- staat.
  Met vriendelijke groeten,
  Siem Stroo

  • Blondje

   O jee, wat gek! Die historische koersen heb ik overgenomen van mijn beleggingsrekening… zouden ze daar niet goed vermeld zijn? Ik ga het uitzoeken, dank voor het melden!

    • Blondje

     Bij nader inzien snap ik er geen bal van. Ik zie dat mijn historische koers van WeightWatchers ook 70 dollar zou zijn… Daar stond dat aandeel niet begin dit jaar. Ik bel binnenkort wel even met de broker hoe dat nou kan. Het totaalrendement op alles bij elkaar reken ik altijd zelf uit, dus dat klopt nog wel.

     • Blondje

      Net gebeld met Binck: het komt toch door de ‘corporate actions’. Bij Unilever zijn de certificaten omgezet naar aandelen. Weight Watchers heeft de naam veranderd naar WW. Daarvoor wordt dan de positie gelicht en komt ie in je portefeuille terecht tegen de oorspronkelijke aankoopkoers. Die klopt trouwens ook niet helemaal, zie ik. Mijn totaalrendement berekende ik al op basis van het totaalbedrag op mijn rekening, dus dat gaat goed. Maar nu zal ik dus ook zelf mijn portefeuille moeten gaan bijhouden in Excel. Boehoehoe.

 3. Eric Nieuwenhuis

  Ik denk dat de boog niet altijd gespannen kan zijn dus ik neem het je niet kwalijk, superherkenbaar ook.

  Ondertussen meen ik ondanks mijn vakantieverblijf in Zuid Europa een zonder meer interessante en koopwaardige beursparel te hebben ontdekt.

  Namelijk
  Fagron (FAGR)
  https://www.iex.nl/Aandeel-Koers/955001376/Fagron.aspx

  De zonnige groeten
  van een trouwe bewonderende niet
  blonde mannelijke volger

  P.S Succes met je boek

  • Blondje

   Ha fijn dat je het niet erg vindt. Ben nu bezig met de volgende update, zal ook eens naar Fagron. Groet!

Reacties zijn gesloten.