Menu Sluiten

Wirecard komt er bij mij niet in

WIRECARD ∙ Behoorlijk wat mensen vragen me of ze nu aandelen van het Duitse betaalbedrijf Wirecard moeten kopen. Ik begrijp echt niet waarom je dat zou willen. Als je dit artikel uit het Financieele Dagblad van afgelopen zaterdag ziet: de kop, de grafiek…. dat lijkt er toch niet echt op dat dit binnenkort weer goedkomt, of wel?

Lees daarna voor de grap gewoon eens het artikel. Zomaar een quote: “Geluiden dat de winstcijfers van het bedrijf niet konden kloppen, waren er al jaren. Tot een val kwam het pas vorige week met het bericht dat accountant EY €1,9 mrd niet kon vinden.”

Deze week is de politie nog een aantal kantoren van Wirecard binnengevallen. Voor mij klinkt dit dus niet als een fijn succesverhaal, waar je je zuurverdiende geld in zou willen steken.

Ok, vandaag is de koers van het aandeel 8% gestegen. En de gelukkige belegger die mij het screenshot hiernaast stuurde, had inderdaad in 1 dag 189% rendement behaald. Dat noemen we niet beleggen, maar gokken. Dat mag natuurlijk (en van harte gefeliciteerd!) maar het risico dat het misgaat is zo groot dat ik dat niemand aanraad en het ook zelf niet doe.

Ik ben een langetermijnbelegger. Waarom zou ik mijn geld in een bedrijf steken dat boekhoudfraude pleegt, waarvan alle cijfers en resultaten niet meer kloppen? Er zijn nog zo ontzettend veel bedrijven op de wereld die wél deugen.

Dus de groeten, Wirecard. Echt niet dat jij er bij mij inkomt!

3 reacties

    • Blondje

      Hoi Marjel, ik ben er weer hoor! Vandaag de update over augustus geplaatst en een paar dagen geleden die van juli.

  1. Andre

    Zelf beleg ik al jaren voor het gemak in beleggingsfondsen met wisselende resultaten. Het beste resultaat ooit van 30% had ik bij het World Technology Fund ETF, dat lage kosten berekent doch geen dividend uitkeert. Ook het Black Rock Gold Fund doet het nu goed met een huidig rendement van 15% doch ook geen dividend uitkeringen. Technologie Beleggingen doen het over de jaren het best , hetgeen algemeen bekend is.

Reacties zijn gesloten.