Rendement tm 2015-03-31De eerste drie maanden van dit jaar waren woelig. Er was de geldpers van de ECB, de duikvlucht van de euro, de ontkoppeling van de Zwitserse frank van de euro, Griekenland met z’n krachttaal en lijst met bezuinigingen, een uitgestelde verkoop van ABN AMRO, dreigende negatieve spaarrente en een AEX die bijna de 500 punten aantikte.

Wat moet je hiermee, als blonde belegger?

Ik vond dat ik de macro-ontwikkelingen niet kon overzien en ben maar gewoon blijven zitten. Geen aandelen gekocht, en ook niet verkocht. Het resultaat: een rendement van 10,45% in het eerste kwartaal. Vergeleken bij de 15,30% stijging van de AEX steekt het wat bleekjes af, vergeleken met de spaarrente een fantastisch resultaat. Ik ben er erg blij mee, maar vind wel dat ik binnenkort in actie moet komen. Want ja, die geldingsdrang hè: als het even kan wil je toch óók de index verslaan.

Portefeuille historisch en alleen dit jaar

Het eerste plaatje hieronder laat mijn portefeuille zien met de rendementen ten opzichte van de koers waarop ik gekocht heb, de historische koers. Mooi groen, alles.

Op het tweede plaatje zie je het rendement vanaf 1 januari van dit jaar. Daar zie je dat het bijvoorbeeld met Tesla en GoPro niet meer zo lekker gaat. De eerste kandidaten om een oordeel over te vellen. Ik hou je op de hoogte, tot snel!

Portefeuille op basis van historische aankoopkoersen.Portefeuille op basis van historische aankoopkoersen.
Portefeuille met jaarlijkse herwaardering / sinds 1 januari 2015Portefeuille met jaarlijkse herwaardering / sinds 1 januari 2015
Share Button