Menu Sluiten

19 procent verdiend in vier maanden

Rendement 30-04-2015Ik ben ontzettend blij met het rendement op mijn blonde beleggingen. Het rendement op mijn portefeuille is bijna 19 procent (18,89%) sinds begin van dit jaar. De AEX steeg in dezelfde periode met bijna 15 procent (14,93%).

Een hoger rendement dan de gemiddelde spaarrente en dat van de AEX: ik kan mijn doelen weer netjes afvinken. De vergelijking met de AEX deugt overigens niet. Want ik beleg ook buiten Nederland en ik ontvang dividend, terwijl de AEX zonder dividend wordt berekend. Toch vergelijk ik mijn portefeuille ermee, want net als bijna iedere Nederlandse belegger is het tΓ³ch die stand waar ik bijna dagelijks naar kijk.

Gelukkig Galapagos!

Als je naar mijn portefeuille kijkt, zie je dat ik het toegenomen rendement toch vooral aan 1 aandeel te danken heb: Galapagos. Sinds begin dit jaar al 142 procent hoger, en dat allemaal doordat de langverwachte positieve uitslag van het reumamedicijn binnen is! Dat reumamedicijn was een belangrijke reden waarom ik het aandeel ooit kocht. Wat een geweldig nieuws dat de tests ook zo goed uitpakken. Analisten hebben inmiddels hun koersdoelen bijna verdubbeld, van 22 naar 42 euro. En er schijnt nog meer in het vat te zitten, want het biotechbedrijf wil binnen enkele weken genoteerd staan aan de Nasdaq. Whoop!

Portefeuille met historische koersen van 1 januari 2015
Portefeuille met jaarlijkse herwaardering / historische koersen van 1 januari 2015