Menu Sluiten

O ja: Ahold

Ik moet iets bekennen. Afgelopen woensdag heb ik niet alleen de turbo short op SBM Offshore (nu – 3,36%) ingenomen, maar ik heb ook aandelen Ahold gekocht. Ik had geen tijd om er een stukje over te schrijven – sorry daarvoor – maar bij deze mijn overwegingen.

Waarom Ahold?
1. Ik had nog steeds niet al mijn 5.000 euro’s belegd.
2. Ik las een artikel over dividendrendement binnen de AEX, en daarin werd Ahold genoemd.
3. Ahold blijkt een dividendrendement van 4,3 procent te hebben. Veel fijner dan de 2 procent van mijn spaarrekening.
4. Ahold is er een tijdje geleden eindelijk in geslaagd een koper voor supermarktketen ICA te vinden.
5. Ik doe (bijna) altijd boodschappen bij Albert Heijn.
6. Volgens technisch analist Royce Tostrams heeft Ahold in de korte termijngrafiek de weerstand op EUR 11,27 doorbroken en kan de koers op korte termijn richting EUR 13.

Ik moet zeggen: zo gestructureerd als het eruit ziet, ging het eigenlijk niet. Het was eerder gewoon een beetje heen en weer klikken en voor ik het wist, was ik de trotse bezitter van 90 stuks Ahold tegen een koers van EUR 11,35 – of inclusief transactiekosten, en zo staan ze in mijn portefeuille, tegen EUR 11,4611.

Het leuke is: ze staan nu al lichtjes in de plus (+0,95%). Misschien wel door het bericht dat de verkoop van het 60%-belang in ICA sneller gaat dan verwacht. Koper Hakon Invest heeft nu al toestemming gekregen van z’n aandeelhouders voor een aandelenemissie. En dus zou eind deze maand de deal al rond zijn. Een groot deel van het geld dat daaruit ontvangen wordt, wordt volgens de verwachting van analisten teruggegeven aan aandeelhouders, door middel van het terugkopen van eigen aandelen of het uitkeren van buitengewoon dividend, of gebruikt voor het doen voor overnames. Goed voor de koers, volgens die analisten.

PS
Tot en met gisteren heeft mijn portefeuille een rendement geboekt van 3,8% en de AEX +1,61%. Morgen post ik een plaatje! (Ik zoek nog naar een manier om het automatisch bij te werken).

1 reactie

 1. Pricetrader.

  Een dividenduitkering gaat af van de koers. Is dus een sigaar uit eigen doos. Je kiest voor:
  1) Buy-and-hold strategie en verdient 4% aan dividend (Ahold, Shell, Unilever).
  2) Zoekt koerswinst (7 – 12%) en beschouwt dividend als een extraatje (AKZO, ASML, Heineken).
  Als je aan beleggen wilt verdienen (waarom beleg je anders?) dan kies je voor 2.
  Vriendelijke groet: Pricetrader.

Reacties zijn gesloten.