Menu Sluiten

Maandupdate juli: bijna 14,5 procent in de plus

In juli is mijn jaarrendement licht gestegen van 14,12% naar 14,48%. Dit is het hoogste punt waar ik dit jaar ben gekomen. Ik blij met de mooie waardevermeerdering van ruim € 8.800 dit jaar, maar het is wel een beetje jammer dat de AEX en herbeleggingsindex AEX GR me weer hebben ingehaald. Die zijn sinds begin dit jaar respectievelijk 14,95% en 16,76% opgeklommen.

DSM-Firmenich herstelde behoorlijk in de afgelopen maand, maar over het hele jaar gerekend staat er bij mij toch nog een min van ruim 12 procent. Netflix zakte ietsjes, maar is met een plus van bijna 45 procent nog altijd de grootste winstgever in mijn portefeuille. Ook ASML daalde iets in juli, maar dat is wellicht ook niet gek nu het aandeel bijna 30 procent is gestegen dit jaar. Unilever steeg behoorlijk in de afgelopen maand en staat nu 4,36% hoger dan op 1 januari.

Hieronder zie je het grafiekje met het rendement, vermogen en mijn portefeuille van 1 januari tot en met 31 juli 2023.

Rendement

Vermogen

Portefeuille


Leer Super Simpel Beleggen in ETF’s

Naast deze openbare ‘blonde’ portefeuille heb ik ook een ETF-portefeuille waarin ik beleg met € 500 per maand. Wil je deze portefeuille volgen en leren hoe je zelf ETF’s uitkiest en heel makkelijk een portefeuille bouwt die past bij jou en jouw doelen?

Meld je dan aan voor de online training Super Simpel Beleggen.


Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl of op instagram.com/jannekewillemse
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice