Menu Sluiten

Maandupdate april: Kon slechter (6,5%)

In april zakte de winst op mijn portefeuille terug van 7,91 naar 6,5 procent. De AEX en herbeleggingsindex AEX GR hadden juist de wind in de rug en sloten de maand af met jaarrendementen van 10,08% en 11,12%.

Met name ASML knalde hard naar beneden. Eind maart stonden de aandelen nog ruim 24 procent in de plus en nu staan ze nog ‘maar’ 13,83% in de plus. Doordat het zo’n grote positie is in mijn portefeuille, hakt dat er lekker in. En dan nog zo’n leukerd: de winst op Netflix halveerde afgelopen maand zo’n beetje. Eind maart stond er een plus van 15,72% en nu nog maar een winst van 8,76%. Ja, da’s leuk zo hè, beleggen in losse aandelen.

Er stonden wel wat stijgers tegenover, maar die konden dus afgelopen maand mijn winst niet verder laten groeien. Unilever ging bijvoorbeeld van een plusje van 1,75% vorige maand naar 7,77% nu. Daarnaast zijn mijn aandelen Berkshire Hathaway van een verlies van 1,26 naar een plus van 3,4% gedraaid. Ook PepsiCo ging van verlies (-0,32%) naar winst (2,72%).

Al met al niet leuk dat de waarde van mijn portefeuille weer wat is teruggevallen, maar er staat nog steeds een leuke winst. Dus: kon slechter!

Hieronder de plaatjes van mijn portefeuille en verdeling tussen kas en belegd vermogen op 30 april 2023. Het rendement is telkens vanaf het slot van 2022 berekend.


PS
Deze maand update is waanzinnig kort want waanzinnig laat (in juli) geschreven. De datum heb ik wel op begin mei gezet anders wordt het allemaal zo verwarrend bij het teruglezen later.


Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl of op instagram.com/jannekewillemse
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice


Leer Super Simpel Beleggen in ETF’s

Naast deze openbare ‘blonde’ portefeuille heb ik ook een ETF-portefeuille waarin ik beleg met € 500 per maand. Wil je deze portefeuille volgen en leren hoe je zelf ETF’s uitkiest en heel makkelijk een portefeuille bouwt die past bij jou en jouw doelen?

Meld je dan aan voor de online training Super Simpel Beleggen.