Menu Sluiten

In the pocket!

De koers van TNT Express heeft vandaag wel de 5,50 aangeraakt.
De koers van TNT Express heeft vandaag wel de 5,50 aangetikt.

Zo, hèhè.
Dat verkopen van TNT Express ging nog niet zo makkelijk, gisteren. Ik had ingelegd op 5,50 euro, maar op dat bedrag kwam ik er niet vanaf. Dus vandaag zodra het kon een order ingelegd op 5,48 euro, het bedrag dat ik in mijn post van gisteren al liet zien. Die order is wel uitgevoerd. Dus heb ik op mijn aandelen TNT Express 16,86% rendement behaald! Op 14 januari heb ik gekocht op 4,6895 en vandaag verkocht op 5,48.
(Overigens zie ik in mijn orderhistorie dat ik eigenlijk op 4,65 euro heb gekocht, maar mijn broker verwerkt direct de transactiekosten in de aankoopkoers.)

Ik klikte net nog even op het orderboek van TNT Express en zie dat de koers vandaag nog wel de 5,50 heeft aangetikt. Maar ik ben tevreden: dit is natuurlijk een prachtige winst binnen 8 dagen.

TomTom

Mijn twee aandelen en veel cash doen het tot nu toe beter dan de AEX.
Mijn twee aandelen en veel cash doen het tot nu toe beter dan de AEX.

Nog iets leuks: mijn positie in TomTom staat plotseling ook op een winstje (+3,91%), terwijl ik daar tot voor kort nog in het rood stond. Misschien komt het wel doordat een analist van Rabobank vandaag stelt dat het navigatiebedrijf nog altijd kan worden overgenomen door Apple, dat problemen heeft met zijn eigen kaartenapp (die het trouwens op mijn eigen telefoon prima doet).
Door de toenemende concurrentie móet TomTom wel op zoek naar een koper, stelt de analist. Goed nieuws, precies in mijn straatje, want het is de belangrijkste reden dat ik het heb gekocht. Jammer alleen dat ik er maar zo weinig geld in heb gestopt. Moet ik nu misschien gaan bijkopen?

Ik denk erover na. En ook over andere aankopen. Want 4.661,20 euro in kas en maar 518,25 euro in een aandeel is natuurlijk wel een armoedig gezicht.

Ik heb nu alleen nog TomTom (+3,91%) en EUR 4.661,20 euro cash.
Ik heb nu alleen nog TomTom (+3,91%) en EUR 4.661,20 euro cash.

 

2 reacties

  1. Joah

    Nog een klein nitwittig vraagje:

    Ik neem aan dat je broker ook € 8,50 transactiekosten rekent voor de verkoop. Wordt deze dan verwerkt in de verkoopkoers? Zo ja, dan kan 5,48 volgens mij niet de koers zijn waarin deze kosten zijn verwerkt (ongeveer 0.04 per aandeel)?

Reacties zijn gesloten.