Menu Sluiten

Bijna 17 procent winst op TNT Express

Nadat ik besloten had mijn aandelen TNT Express nog even niet te verkopen, heb ik nauwelijks naar de koersen gekeken. En dat was maar goed ook. Want toen ik gisteravond keek stond mijn positie bijna 16,5 procent in de plus! Ik weet niet of ik van de verkoopknop af had kunnen blijven als ik deze winst had zien staan.

Mijn oorspronkelijke idee was instappen na de overdreven koersdaling en daarna meeprofiteren van het ritje terug naar het normale niveau, dat naar mij. Idee zou volgen als beleggers weer gingen nadenken over de werkelijke waarde van TNT Express. Dat idee is uitgekomen.

Maar er zat ook nog een halve gedachte bij over de kans op een nieuw bod van een nieuwe koper, zoals bijvoorbeeld FedEx. Moet ik daar nou op wachten, of gewoon bij het dead cat bounce-idee blijven, tevreden zijn met de winst en de aandelen van de hand doen?

Van Duijn en Verhaar

Die vraag kon ik vanmorgen mooi even voorleggen aan twee zeer deskundige heren: econoom en belegger Jaap van Duijn en Peter Verhaar, oprichter van Alex Beleggersbank. Ik had namelijk het genoegen vanmorgen samen met ze te gast te zijn in het beleggerspanel op BNR Nieuwsradio. Wat zouden Van Duijn en Verhaar doen in mijn plaats: verkopen of vasthouden?

Het antwoord was duidelijk: winst nemen, vonden ze allebei. Tevreden zijn met 17 procent in een paar dagen, wat natuurlijk ook een prachtig resultaat is. Dus dat ga ik doen. Hebberig als ik opeens toch ben leg ik nu in met een limiet op 5,50 terwijl de koers nu 5,48 is. Als de order vandaag niet wordt uitgevoerd, verkoop ik morgen.

O ja, Van Duijn en Verhaar suggereerden nog te ruilen naar PostNL, omdat dat nog niet zo ver hersteld was, maar dat doe ik nu (nog) niet. Moet ik eerst meer over lezen.

Mijn portefeuille op maandag 21 januari rond 16.00 uur
Mijn portefeuille op maandag 21 januari rond 16.00 uur

Bewaren