Menu Sluiten

Gat met AEX vergroot

2014-10-04 RendementHet rendement op mijn portefeuille is in de afgelopen 3 weken nagenoeg hetzelfde gebleven: op 14 september stond ik 17 % in de plus, nu is dat nog 16,69%. De AEX is in die tijd teruggevallen van 4,5 naar 2,84 procent. Erg prettig dat ik niet ben meegevallen, zodat het gat tussen de index en het blondje nu is vergroot.

Mijn aandelen Ahold, DSM, Galapagos, Royal Dutch Shell, Tesla en Unilever zijn minder waard geworden. De grootste uitslagen waren te zien bij Tesla (van 54% rendement 3 weken geleden naar 44,40% nu) en Unilever (van 10,19% naar 6,10%). Maar wat pas écht opvalt zijn de koersstíjgingen.

GoPro: er was de afgelopen weken weer een hoop nieuws over de maker van de actiecameraatjes. Eerst positief (nieuwe modellen worden gelanceerd), toen negatief (oprichters geven 5,8 miljoen aandelen aan een GoPro 2014-10-04goed doel tijdens de lock up-periode waarin normaal gesproken niet verkocht mag worden), waardoor de koers alle kanten opvloog. Per saldo zijn de 10 aandelen die ik in portefeuille heb gehouden verder doorgestegen en is mijn rendement daar opgelopen naar 97,14%. Je zou dan kunnen zeggen dat ik mijn andere 20 aandelen GoPro op 26 september te vroeg heb verkocht. Maar ik vond toen en ik vind nu nog steeds dat ik heel tevreden mag zijn met de bijna 75 procent van toen. En zo lang het duurt, vlieg ik nog even lekker mee omhoog.

Pepsi (van 23,64% naar 30,42%) en Berkshire Hathaway (van 22,92% naar 28,18%), het beleggingsbedrijf van Warren Buffet dat deze week autodealerbedrijf Van Tuyl Group kocht waren andere grote stijgers. Samen wogen de stijgers net niet op tegen de grote hoeveelheid dalers. Ik heb het er al tijden over, maar het wordt voor mij echt tijd om Ahold eens te verkopen.

Hieronder de inhoud van mijn portefeuille op dit moment:

Portefeuille 2014-10-04

2 reacties

  1. Rik Wassenaar

    Ben benieuwd hoe de correlatie Blond – Beleggen er in deze ‘correctiefase” uitziet! Mijn Niet-Blonde portefeuille heeft mij sinds begin oktober al 3 maansalarissen verlies gekost.
    ; – ((( Rik

Reacties zijn gesloten.