Menu Sluiten

Blondje komt ongedeerd de correctie door

2014-10-31 RendementDe forse correctie van de afgelopen weken heeft me niet geraakt. Eerst wel natuurlijk: ik zag mijn aandelen veel minder waard worden en overwoog, net als iedere andere belegger, of ik niet toch zou moeten verkopen. Maar een hele drukke periode op mijn werk, dit beleggingsdagboek en een klein beetje gezond verstand hebben ervoor gezorgd dat het rendement op mijn portefeuille nu weer terug is op 16,65 % (vs. AEX 2,88 %).

Heel wat anders dan de 7,25 % waarop de blonde portefeuille op 16 oktober stond, op het dieptepunt van de correctie. In de neergang heb ik me afgevraagd of ik het soms verkeerd zag en mijn verlies zou moeten nemen. Maar dan dacht ik: waarop? En waarom nu? Mijn optimistische verwachting van de aandelen in de blonde portefeuille was niet veranderd, dus waarom zou ik iets veranderen?

Ook heb ik nog gedacht om bijvoorbeeld wat aandelen Ahold bij te kopen, omdat ik dan, op het moment dat de koers weer zou stijgen, mijn verlies per aandeel een beetje verminderd zou hebben. En het leek me ook een aardige gelegenheid om maar 4 aandelen Ahold te kopen bij de 96 die ik al heb, zodat ik eindelijk eens die tip van iemand om 1 calloptie te schrijven (1 optie = 100 aandelen) kon opvolgen.

In plaats daarvan deed ik niks. Helemaal niks.
Ja, gewerkt heb ik. En tussendoor van een afstandje gekeken naar de paniek op de beurzen. Af en toe het beursnieuws gelezen en gedacht: ‘Hier moet ik misschien wel wat mee.’ Maar het feit dat De Correctie zelfs in het NOS Journaal was te zien, gaf me wel een hint dat er nu waarschijnlijk zoveel mensen in paniek waren, dat het vast weer snel zou goed komen.
Wat me ook heeft geholpen, is dat ik vind dat ik altijd een stukje moet schrijven zodra ik iets verander in de portefeuille. Daar had ik geen tijd voor en dus heb ik niets veranderd. Handig, zo’n website  die je behoedt voor wilde acties.

Hieronder zie je mijn portefeuille: het verlies op Ahold is wat teruggelopen (daar moet ik echt nog eens iets mee), het verlies op Galapagos wordt steeds groter en de rest staat inmiddels prettig in het groen. Van heel groen (hoi, GoPro!) tot behoorlijk groen (haai, ASML, Berkshire Hathaway, Pepsi en Tesla!) tot lichtjes groen (lekker dan, DSM en Unilever!).

2014-10-31 Portefeuille

 

1 reactie

 1. Bongo

  Even laten weten, dat je het wel aardig doet voor een “blondje”. Maar wat voor mij onbe-
  grijpelijk is, is dat je maar blijft vasthouden aan je verliesgevende aandelen Ahold en Galapagos in de hoop, dat het ooit nog een keer goed komt. Terwijl er met name op de
  Nasdaq zoveel aandelen waren, die dit verlies allang hadden goedgemaakt en je zelfs
  winst hadden gebracht: Alexion Pharmaceuticals, Celgene Corporation, Illumina Incorperated, NXP Semiconductors, Seagate Technology. etc.
  Met dank aan deze fondsen zit ik dit jaar al op een rendement van 36%!!!

Reacties zijn gesloten.