zuurIn de eerste zes maanden van dit jaar heeft de blonde portefeuille 7,91 procent rendement opgeleverd. Normaal gesproken is dat natuurlijk fantastisch, maar nu valt het me toch een beetje tegen. Waarom? Omdat ik tot en met vorige maand nog een rendement van 12,61 procent kon noteren!

Ik probeer mezelf op te peppen.
‘Kijk naar de AEX, die toch zwaar achterblijft met een rendement van 4,96 procent!’
‘Halló-ho! Acht procent is nog steeds vér boven de spaarrente, dat was toch ooit je doel?’
‘Stel je niet zo aan. Vorig jaar had je eind juni nog maar 0,9 procent en daar hing je toen zelfs de vlaggen voor uit!’
Het blijft zuur.

Ik had Ahold moeten verkopen, toen ik er de kans voor had. Maar deze maand nam Amazon Whole Foods over en daardoor wordt er flinke prijsconcurrentie verwacht voor Ahold. Klets! Ruim 16 procent lager dan aan het begin van het jaar. Nu afscheid nemen of juist bijkopen? Die vraag komt op het lijstje ‘Zeer Binnenkort Echt Eens Goed Uitzoeken’.

Op datzelfde ZBEEGU-lijstje staat nu al maanden Shell te jengelen. Eerst wilde ik ze verkopen, toen dacht ik ze te gaan aanmelden voor het Follow This-initiatief, zodat het bedrijf werk van duurzaamheid zou gaan maken. Nog altijd niets gedaan en wel een aandeel dat nu 7,5 procent lager staat. Houden voor het dividend? Snel er vanaf? ZBEEGU!

En wat gebeurt er bij Galapagos?! Vorige maand nog meer dan 20 procent in het groen en nu is die winst gehalveerd. Ik neig naar bijkopen, maar ja, voor ik dat doe wil ik dat Echt Eens Goed Uitzoeken.

En dan dat Gender Diversity-ding. Tot nu toe heeft beleggen in deze index van bedrijven met meer vrouwen aan de top me niet verder vooruit geholpen. Zouden ze dit bedoelen als ze het over de ‘krabbenmand’ hebben?

Ik zoek het uit. Echt. Zeer Binnenkort.

Ha, ik voel me al beter. Best mooi toch, bijna 8 procent rendement? 😉

 

Mijn portefeuille:

2017-07-01 Portefeuille

Bewaren

Share Button