Menu Sluiten

Eindstand juni: De AEX ingehaald!

vlaggetjesDe blonde portefeuille staat voor het eerst dit jaar meer in de plus dan de AEX. Het rendement op mijn portefeuille is eind juni 0,9%, terwijl de AEX-index in de min is gedoken: -1,34.  Ik heb ‘m dus ein-de-lijk ingehaald. Na al die maanden in de min én op achterstand bij de vergelijkingsindex, vind ik dit een momentje voor het voorzichtig uithangen van de vlag(-getjes). 

In mei eindigde de blonde portefeuille voor het eerst met een heel klein plusje (0,65%), maar toen deed de AEX het nog beter. Nu is een plusje van 0,9 procent over een halfjaar natuurlijk vrij magertjes – de lat lag ook hoog na mijn eerdere jaarrendementen van 25% en 24% – maar denk eens aan wat die portefeuille allemaal overleefd heeft. De Brexit! Een daling én een herstel van de olieprijs! Paniek en sacherijn!

Ondanks mijn goede voornemens eens wat te kopen op momenten van daling, heb ik dat niet gedaan. Dat ga ik wel veranderen het komend halfjaar. Een béétje extra rendement moet toch te doen zijn?

Mijn portefeuille:
2016-06-30 Portefeuille

Jaarresultaat en meerjarig resultaat per positie
Hier kun je zien wat ik dit jaar heb verdiend/verloren per positie, en wat het me tot nu toe, sinds het begin op 1 januari 2013 heeft opgeleverd.
2016-06-30Jaarresultaat per positie

4 Comments

 1. Joram

  Hoi Blondje,

  Leuke beleggingsblog heb je! Ik kwam ‘m per toeval tegen nadat ik iets wilde weten over Binck (waar ik zelf ook beleg). Maar mag ik vragen hoe jij je portfolio inclusief rendement e.d. bij houdt? Doe je dat ouderwets in een Excel sheetje, of heb je daar een stukje software of webservice voor? Ik kon dat op je site niet terug vinden namelijk (tenzij ik natuurlijk zoek als een man) 😉

  • Blondje

   Hoi Joram,

   Mijn portefeuille zie ik als ik inlog in Binck. Met bijbehorende historische koersen en rendementen. (Hier komt ook altijd het plaatje vandaan, wat ik op de portefeuille-pagina op deze site post.) Verder staat er bovenaan nog mijn vermogen, dus mijn portefeuille plus het cashgeld dat ik nog heb. Daarna is het rekenen: wat had ik bij het slot op 31-12-15 en wat heb ik nu?
   Binck geeft zelf ook een grafiekje met het rendement van de AEX en het rendement van je portefeuille. Als je er met je muis overheen gaat, zie je ook percentages verschijnen. Jammer genoeg kloppen die berekeningen niet, vandaar dat ik dus zelf reken. Omdat ik (nog?) niet maandelijks bijstort, is het in mijn geval vrij eenvoudig te berekenen wat mijn rendement is.

   Groetjes!
   het blondje

   • Joram

    Hoi Blondje,

    Bedankt voor je mailberichtje en antwoord! 🙂
    Ik wist helemaal niet dat die grafiek-plaatjes direct van Binck kwamen! Ik kijk altijd gewoon naar de concrete getallen en had eerlijk gezegd nog niet verder gekeken. Maar hij is wel handig zeg… ik kom (gelukkig) ook verder dan de AEX op ’t moment. Toch een leuk overwinningsmoment, en zelfs met minder harde schommelingen ook. Misschien dat dat komt doordat ik ook een aantal Amerikaanse aandelen heb, maar goed.

    Ik kan redelijk rekenen, maar zelf die rendementen berekenen aan de hand van m’n koerswinst, dividend én dan alles nog combineren en ’t gemiddelde berekenen, daar zoek ik nog een handig excel-templateje voor 🙂 Ga jij trouwens op de langere termijn voornamelijk voor de dividenden of toch liever voor de koerswinsten eigenlijk?

    Nog bedankt, en groetjes!
    Joram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *