vlaggetjesDe blonde portefeuille staat voor het eerst dit jaar meer in de plus dan de AEX. Het rendement op mijn portefeuille is eind juni 0,9%, terwijl de AEX-index in de min is gedoken: -1,34.  Ik heb ‘m dus ein-de-lijk ingehaald. Na al die maanden in de min én op achterstand bij de vergelijkingsindex, vind ik dit een momentje voor het voorzichtig uithangen van de vlag(-getjes). 

In mei eindigde de blonde portefeuille voor het eerst met een heel klein plusje (0,65%), maar toen deed de AEX het nog beter. Nu is een plusje van 0,9 procent over een halfjaar natuurlijk vrij magertjes – de lat lag ook hoog na mijn eerdere jaarrendementen van 25% en 24% – maar denk eens aan wat die portefeuille allemaal overleefd heeft. De Brexit! Een daling én een herstel van de olieprijs! Paniek en sacherijn!

Ondanks mijn goede voornemens eens wat te kopen op momenten van daling, heb ik dat niet gedaan. Dat ga ik wel veranderen het komend halfjaar. Een béétje extra rendement moet toch te doen zijn?

Mijn portefeuille:
2016-06-30 Portefeuille

Jaarresultaat en meerjarig resultaat per positie
Hier kun je zien wat ik dit jaar heb verdiend/verloren per positie, en wat het me tot nu toe, sinds het begin op 1 januari 2013 heeft opgeleverd.
2016-06-30Jaarresultaat per positie

Share Button