Menu Sluiten

Eindstand april: Minder in de min

Rendement 2016-05-01In de afgelopen maand is het verlies op mijn portefeuille ietsje minder geworden: het is gestegen van -5,33% naar -4,16%, de AEX staat nog -0,48% in het rood. Geen resultaat om trots op te zijn, maar ook niets om zenuwachtig van te worden. (Helemaal als je naar de voorgaande jaren kijkt, waarin ik wél positief rendement behaalde.)

Het herstel van de olieprijs en het aantrekken van de koers van Shell zijn de grote veroorzakers van mijn ‘minder-min’. En nu het aandeel weer iets hoger staat dan aan het begin van het jaar, wil ik er vanaf. Ondanks het mooie dividend, ben ik geen fan meer van het aandeel. Bovendien komen er de laatste dagen allerlei negatieve berichten naar buiten, zoals: ‘Shell schrapt miljardenorder’  en Inval bij Shell in Bulgarije. Woensdagochtend worden de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Voor die tijd wil ik verkopen, want het gevoel is negatief, maar ik wil óók eerst nog wat meer lezen, om dat gevoel te staven.
Mijn uiteindelijke beslissing laat ik natuurlijk direct weten.

(Update vrijdag 6 mei: Ik heb nog steeds niet verkocht en de koers is na de tegenvallende cijfers van woensdag gedaald. Voorlopig blijf ik maar weer zitten, ik voel nog niets voor verlies nemen.)

Mijn huidige portefeuille:

Portefeuille 2016-05-01

2 reacties

  1. Martin

    Verkoop Netflix. Concurrentie wordt steeds heviger en aandeel is nog steeds veel en veel te duur. Maar goed, je moet het zelf weten:)

Reacties zijn gesloten.