beursoptimistDe eerste drie maanden van 2016 zijn voor mij als beursblondje niet al te best verlopen. Mijn portefeuille staat op -5,33%, terwijl de AEX zich bijna helemaal heeft hersteld en nog maar 0,39% lager staat dan aan de start van het jaar.

Toch blijf ik als beursoptimist zoeken naar redenen waarom ik met een verlies van ruim 5 procent niet bij de pakken moet neerzitten. Hier komen ze:

  1. Mijn verlies is alweer een procentje minder dan het eind januari was.
  2. Uitzoomen! Als ik kijk naar de periode sinds 1 januari 2013, sta ik nog altijd in de plus. Zie hieronder het plaatje met het meerjarig resultaat.
    Jaar- en meerjarig resultaat 2016-03-31
  3. We hebben toch lol gehad? Het volgen van het beursnieuws is er zó veel leuker van geworden. (Ok, toegegeven: dit is wel een heel sneue reden.)
  4. Dit is een ideaal moment om bij te kopen. Aandelen zijn heel wat goedkoper geworden. Enige puntje: dan moet ik het nou ook eens echt doen, maar iedere keer als ik een aandeel eens wat nader bekijk, ben ik niet helemaal overtuigd.

Nog maar eens de inhoud van mijn portefeuille bestuderen dan.
Portefeuille 2016-03-31Misschien lukt het met behulp van een beetje wisdom of the crowds.
Wat zouden jullie er nu uitgooien? Zet het in de comments!

Share Button