Menu Sluiten

De zomer doorstaan, hiep hoi Tesla

2014-08-18 RendementDe afgelopen zomer heb ik me maar heel weinig met mijn portefeuille bemoeid. En toch heeft deze de vakantieperiode redelijk doorstaan. Het rendement sinds begin dit jaar staat op 9,38%, terwijl het Nederlandse beursgemiddelde AEX nu op precies dezelfde stand terug is als aan het begin van het jaar.

Natuurlijk kreeg ik het wel even benauwd toen ik zag dat de koers van Galapagos zoveel zakte na de bekendmaking van de halfjaarresultaten en het stopzetten van de ontwikkeling van een medicijn door GlaxoSmithKline. Ik heb nu 15 procent verlies op dat aandeel. Niet leuk, maar ik blijf bij mijn verwachting dat het op lange termijn wel weer goedkomt met de koers. Bovendien ben ik ondertussen zowat gaan houden van Galapagos – een bekend psychologisch fenomeen dat je als belegger meestal geen goed doet.

Bleeders GoPro en Ahold

GoPro, waar ik veel te laat na de beursgang in ben gestapt, is flink lager geweest. Nu rest nog ‘slechts’ een verlies van 10 procent. De afgelopen weken heb ik weer veel surfers en skateboarders met de cameraatjes gezien en de verwachting dat er ooit grote advertentie-inkomsten zullen komen via een nog te ontwikkelen eigen platform gebruik ik om voor mezelf te rechtvaardigen dat ik het aandeel nog bezit.

Wat ik met de andere bleeder in mijn portefeuille, Ahold, aanmoet, weet ik nog niet. Sinds de splitsing van de aandelen staan er rode cijfers in mijn portefeuille. Het is normaal gesproken een degelijk bedrijf, maar ik heb er toch niet zoveel meer mee.

Tesla +38,65%

Dan even een juichmomentje: Tesla staat 38,65% hoger dan toen ik het kocht! Hiep hoi! Dat maakt al heel veel van de bovenstaande verliezen goed. En kijk eens even naar die prachtige dubbelcijferige rendementen van ASML, Berkshire Hathaway, Pepsi en Shell! Allemaal richting de 20 procent hoger dan toen ik ze kocht. Ik zou er bijna van gaan denken dat ik het nog kan ook, dat beleggen.

Bekijk hieronder de inhoud van mijn portefeuille

2014-08-18 Portefeuille

3 reacties

 1. Pingback:GoPro: 75 procent is genoeg (toch?) | Blondjes Beleggen Beter

 2. Clemens Laseur

  Janneke,

  “Ik zou er bijna van gaan denken dat ik het nog kan ook, dat beleggen.”.

  Daar moet je altijd mee oppassen.

  Calloptie-“beleggers” kochten, omdat ze dat ook dachten, calllopties bij, al dan niet met geleend geld.

  Het ging prima TOTDAT een koersval van de index en/of van het aandeel ze geheel brodeloos maakte.

  Het doet mij goed te zien, dat mijn advies “Never ever sell Shell” tot nu toe goed voor jou uitpakt.

  Veel succes verder!

Reacties zijn gesloten.