Menu Sluiten

Blondje: 28 procent – AEX: 16 procent

Blonde-pin-upHet wordt nu echt een dolle boel. Over de afgelopen 5 maanden is mijn rendement opgelopen naar 28,21 procent en klom de AEX ‘slechts’ 16,27 procent.

Nadat ik een deel van mijn aandelen Galapagos met 146 procent winst heb verkocht, is de koers blijven stijgen. Ze staan nu 238 procent hoger dan aan de start van dit jaar. Het nieuws van de nieuwe aandeelhouders die erin zijn gestapt en de succesvolle notering aan Nasdaq drijft de koers op.

Ondertussen is Ahold natuurlijk flink meer waard (+25%) geworden doordat ze willen fuseren met Delhaize en is Tesla door alle batterij-nieuws ook weer opgeklommen (+25%). Alleen Shell en GoPro staan nog lichtjes in de min, maar ook daar is verbetering te zien.

Rendement 2015-05-31Ik ben er heel erg blij mee. Moet je nagaan: in 5 maanden heb ik al ruim 7.000 euro verdiend (op een bedrag van bijna 25.000 euro), als ik dat nu verzilver, kan ik best een paar maandjes achterover leunen. En het is nu al meer dan mijn rendement over heel vorig jaar!

Verzilveren doe ik niet, want ik hou me aan mijn voornemen dat ik voor de lange termijn bezig ben, maar ik moet wel eens serieus kijken naar een exitstrategie. Vrijdag was ik bij de BinckBeleggersdag, daar verwachtte Marc Faber weer allerlei ellende, zoals een forse correctie. Alleen wannéér die dan zou komen wist hij niet. Vermogensbeheerder Blackrock liet weten zich daar weinig zorgen over te maken, en zijn ruim 3.000 miljard euro gewoon te blijven beleggen in oa. aandelen (maar goed, waar kan zoveel geld anders heen?). Voor nu zit ik nog prima, maar heeeeeel voorzichtig wat afbouwen is binnenkort misschien wel slim. Ik hou je op de hoogte.

Portefeuille 2015-05-31

1 reactie

  1. Joost

    Mooi resultaat, vooral scoren met niks doen. Wel jammer van het verkopen van een deel Galapagos. Houd vertrouwen in je aankoop! Leer van die fout, er is ook een Buffett citaat over: Stel je voor dat de Bulls Michael Jordan hadden verkocht omdat hij te goed was voor het team.

Reacties zijn gesloten.