Menu Sluiten

Winst nemen op stralend Galapagos

GalapagosMijn Galapagosjes zijn weer blij vandaag. Alweer 5 procent erbij. Vandaag werd bekend dat het bedrijf verwacht 275 miljoen dollar op te halen met de beursgang aan de Nasdaq in New York. En dat vinden beleggers kennelijk een teken dat er genoeg belangstelling is.

Inmiddels heb ik een emotionele band gekregen met de aandelen Galapagos. Ze zijn schattig en lief, want de koers is inderdaad opgelopen na het goede nieuws over de reumamedicijntests en die beursstap naar Amerika. Maar ik maak me lichtjes zorgen: willen mijn Galapagosjes me nog wel kennen, als ze straks stralen op die techbeurs in het buitenland? Krijgen ze sterallures? Blijven beleggers daar genoeg geïnteresseerd?

Om het emo-stuk uit te vlakken, kijk ik naar de neutrale cijfers in mijn portefeuille. Hoewel, neutraal? Ook daar blijkt een juichstemming aan de gang. Alleen dit jaar al heb ik een ongerealiseerd rendement van ruim 3.000 euro, oftewel +161% op het biotechbedrijf. Wordt het niet eens tijd om daar iets van veilig te stellen? Stel je voor dat er straks echt een flinke daling komt op de beurzen…

Ik beleg voor de lange termijn en heb nog geen idee waar ik het geld dat bij verkoop vrijkomt dan weer in moet beleggen, maar ik doe het toch. Breng ik het gewicht van mijn moppies in de portefeuille weer een beetje in proportie met de rest. Anders worden die ook maar jaloers.

50 aandelen gaan eruit, tegen 40,14 euro. Daarmee hark ik zo’n 2.000 euro binnen en heb ik nog 75 stukken over, die met 3.000 euro nog steeds een groot deel van mijn portefeuille uitmaken. Nu maar hopen dat dit verstandig was!

De nieuwe inhoud van de blonde portefeuille:
(Historische koers = koers per 1 jan 2015)Portefeuille 2015-05-14 om 13.48.11