Rendement tm 2015-06-30De eerste helft van dit jaar zit erop. Mijn rendement is de laatste maand door de onrust over een mogelijke Grexit wat gedaald, maar staat vergeleken met begin dit jaar nog altijd op een plus van 21,87 procent. De AEX boekte in dezelfde periode een stijging van 11, 33 procent.

 

Rendementen per aandeel op 31 mei en op 30 juni.Rendementen per aandeel op 31 mei (linker kolom) en op 30 juni (rechter kolom).

Mijn totaal rendement was eind mei nog 28 procent. In het plaatje hiernaast zie je per aandeel de koerswinst sinds begin dit jaar weergegeven in een percentage. Dan kun je meteen zien welke aandelen het meest gedaald zijn in de afgelopen maand.

De twee laatste dagen van juni, waren de dagen waarop het overleg tussen de eurogroep en Griekenland mislukte en Griekenland de betalingsdeadline niet haalde. Dat had een flink effect op de financiële markten: koersen schoten alle kanten op.
Op dit soort momenten is het in mijn ogen beter om stil te blijven zitten en de lange termijn in het oog te houden. In ieder geval niet in paniek verkopen. Ik speelde nog met de gedachte om van de daling te profiteren en nog wat bij te kopen, maar ik kon niet zo snel kon bedenken wat ik dan wilde hebben. Een idee dat ik al sinds eind vorig jaar heb, is Netflix. Dat heb ik zelfs eind vorig jaar nog getipt op Belegger.nl. Sindsdien zit ik steeds te wachten tot de koers wat daalt, waardoor ik dus nooit gekocht heb. Ontzettend jammer als je ziet wat voor rendement ik ermee gemaakt zou hebben.

Mijn goede voornemen voor zeer binnenkort: weer eens alle fondsen in mijn portefeuille doorlopen en kijken wat ik er mee wil. Hieronder de inhoud van mijn portefeuille op 30 juni.

Portefeuille 2015-06-30

Bewaren

Share Button