Menu Sluiten

Stand na een half jaar: Blondje +22 procent, AEX +11

Rendement tm 2015-06-30De eerste helft van dit jaar zit erop. Mijn rendement is de laatste maand door de onrust over een mogelijke Grexit wat gedaald, maar staat vergeleken met begin dit jaar nog altijd op een plus van 21,87 procent. De AEX boekte in dezelfde periode een stijging van 11, 33 procent.

 

Rendementen per aandeel op 31 mei en op 30 juni.
Rendementen per aandeel op 31 mei (linker kolom) en op 30 juni (rechter kolom).

Mijn totaal rendement was eind mei nog 28 procent. In het plaatje hiernaast zie je per aandeel de koerswinst sinds begin dit jaar weergegeven in een percentage. Dan kun je meteen zien welke aandelen het meest gedaald zijn in de afgelopen maand.

De twee laatste dagen van juni, waren de dagen waarop het overleg tussen de eurogroep en Griekenland mislukte en Griekenland de betalingsdeadline niet haalde. Dat had een flink effect op de financiรซle markten: koersen schoten alle kanten op.
Op dit soort momenten is het in mijn ogen beter om stil te blijven zitten en de lange termijn in het oog te houden. In ieder geval niet in paniek verkopen. Ik speelde nog met de gedachte om van de daling te profiteren en nog wat bij te kopen, maar ik kon niet zo snel kon bedenken wat ik dan wilde hebben. Een idee dat ik al sinds eind vorig jaar heb, is Netflix. Dat heb ik zelfs eind vorig jaar nog getipt op Belegger.nl. Sindsdien zit ik steeds te wachten tot de koers wat daalt, waardoor ik dus nooit gekocht heb. Ontzettend jammer als je ziet wat voor rendement ik ermee gemaakt zou hebben.

Mijn goede voornemen voor zeer binnenkort: weer eens alle fondsen in mijn portefeuille doorlopen en kijken wat ik er mee wil. Hieronder de inhoud van mijn portefeuille op 30 juni.

Portefeuille 2015-06-30

Bewaren

4 Comments

  1. Jan Aandelen

    Dit zijn goede resultaten. Maar 3 zakkers en 1 er van is Shell waarvan je het niet echt had kunnen inschatten. Een zeer stabiel aandeel normaal. Er is natuurlijk wat gerommel internationaal ivm Rusland waardoor de olieprijs onder druk staat. Als dat niet zo was had je rendement nog veel beter geweest.

  2. Joost

    Het is nu een week later, 7 juli 2015, en een #grexit lijkt dichterbij dan ooit. Er kan dus nog wel makkelijk een flinke knak komen in de koersen. En dan een aandeel kopen dat mee omlaag is gegaan met de markt maar helemaal niks met Griekenland te maken heeft! Dat kan Netflix zijn of iets dat je al hebt, om bij te kopen. Berkshire bijvoorbeeld?

    Je hebt het wel heel goed voor elkaar hoor met die keuzes van je. En genoeg spreiding. Supermarkt, A-merken, tech, biopharm. Ook olie, niet zo ethisch/duurzaam/blabla, laat ze maar zeuren, iedereen tankt toch. Je hebt nu mijn resultaten ingehaald, vooral omdat ik veel meer in dollars zit. Over 2014 won ik nog, ik ben benieuwd.
    Volgens mij vind je het moeilijk om een goede entry- en exit-strategie te bepalen die jou bevalt. Daar is een soort Buffett dollar-and-cents oplossing voor die mij geholpen heeft, roep/mail maar bij interesse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *