Menu Sluiten

Au, een beursbult! Nog 10 procent rendement over.

Wat een rotmaand was september voor mijn portefeuille! Het rendement daalde van bijna 19, naar 10,32%. Gelukkig is de AEX nog veel verder gezakt: die staat nu zelfs op een verlies van -0,78%. Hadden we eind augustus die klap door China, deze maand hakte alle commotie rond Volkswagen en de sjoemelsoftware er pas echt in. Maar de grootse beursbult liep ik op door Galapagos.

AbbVie neemt geen licentie op het medicijn Filgotinib en Galapagos ontvangt géén 200 miljoen dollar. [Hier op FD.nl, achter betaalmuur]. CEO Onno van de Stolpe zou juist blij zijn dat AbbVie is afgehaakt, 2015-09-30 Galapagosmaar ik slikte wat traantjes weg. Was die koers net zo mooi opgeklommen naar 58 euro, bleef er nu nog maar 35 euro van over!
Maar heb ik iets gedaan?Nee, weer niet. Ik heb de aandelen namelijk vorig jaar op 15,30 gekocht. En gerekend vanaf 1 januari dit jaar, staat de aandelen nog steeds 135% hoger. Niet zeuren dus. En het blijft een mooi bedrijf, waarvoor vast weer andere mooie ontwikkelingskansen voorbij komen.

Wil je trouwens meer weten over biotech? Komende maandag is Onno van de Stolpe te gast in BNR Newsroom. Ik denk dat ik er wel even ga kijken, maar gewoon luisteren op de radio kan natuurlijk ook.

Portefeuille
Hieronder nog het plaatje van mijn portefeuille, met daaronder kort wat opmerkingen:
2015-09-30 PortefeuilleAhold – Die gaat fijn zeg!
DSM – ik weet niet of ik hier een bijkoopmoment zie, of dat ik zwaar aan het ontkennen ben dat ik het fout zag en dus afscheid moet nemen.
GoPro – Hierover zit ik absoluut in een state of denial. Gelukkig heb ik eerder het grootste deel verkocht, met winst zelfs, maar nu moet ik echt dat laatste beetje ook gaan uitzwaaien. Maar het doet pijn, een verlies nemen van 47 procent. Zelfs als het nog maar op 244 euro neerkomt.
Shell – Vanwege het spreekwoord Never Sell Shell neig ik hier naar bijkopen. Wat voor eng rode cijfers er ook achter staan.

Tot slot: Slimste Belegger
slimstebeleggerIk doe mee als coach in het beleggingsspel de Slimste Belegger. Het is spelen met virtueel geld, maar de beste speler wint 5000 echte euro’s. Ik deed mee aan 2 seminars, waarin ik tips gaf en mijn strategie voor het spel uitlegde. En het is de bedoeling dat ik ook via Twitter uitleg geef over mijn handelen. *

Je kunt nog meedoen, de kans is groot dat je het er beter afbrengt dan ik. Korte termijn, timing en turbo’s – het is mijn ding (nog/ook al) niet.
Check slimstebelegger.nl om je aan te melden en als je meedoet, kom dan wel in mijn team hè!

* Overigens doe ik dit voor de lol en de ervaring, ik krijg er niet voor betaald. Maar ik wil natuurlijk wel winnen!