Rendement 2015-09-02 Aiiii, mijn portefeuille heeft een flinke klap van de Chinese molen gekregen. Stond ik eind juli nog op een winst van 28 procent, op 31 augustus is daar nog maar 18,73 procent van over!

Gelukkig blijft mijn portefeuille de AEX nog ver voor, want daarvan is het rendement ook fors gedaald. Er rest nog maar een plusje van 4,88 procent.

Tijdens alle paniek om de correctie kreeg ik het af en toe ook wel even benauwd. Op de laatste ‘Zwarte Maandag’ waren er momenten dat ik alles had willen verkopen, maar ik deed niets. Ik heb inmiddels geleerd dat een snelle handelsactie van mij meestal verkeerd uitpakt. Dus hou ik – met moeite – de lange termijn in het oog. En bedenk ik dat ik over een week of over een maand vast ook nog wel kan bij- of verkopen op een mooi niveau, maar dan wel met doortimmerde argumentatie erbij.

Welkom…. Netflix!

orangeisthenewblackToch kocht ik gisteravond nog even snel 20 aandelen Netflix. Maar aan die koop zijn wel maaaanden van wachten op het juist koopmoment vooraf gegaan. Eind vorig jaar noemde ik het aandeel al als tip in de kooplijstjes op Belegger.nl. Ik was vast van plan het ook te kopen, maar zou wel even wachten op een correctie, zo dacht ik, zodat ik het aandeel wat goedkoper kon aanschaffen.

Timing & ik, we zijn geen goede combinatie. De koers van Netflix bleef maar stijgen en Het Juiste Aankoopmoment kwam nooit.

Dus heb ik gisteren, vlak voordat ik weer een afleveringetje Orange is the new black aanzette, gewoon die 20 aandelen die ik wilde aangeschaft. Die zijn ook hartstikke leuk om naar te kijken, trouwens. Je ziet ze hieronder.

Mijn portefeuille:

Portefeuille 2015-09-02

PS
OITNB kan natuurlijk niet tippen aan House of Cards.

PS2
Nee, echt niet.

Share Button