Menu Sluiten

Adieu Adyen!

Weet je nog dat ik bijna 3 maanden geleden een gokje waagde? Ik kocht toen Adyen, nadat het aandeel ruim 34% was gedaald op één dag. Het was een bewuste gok, ik wist dat het totaal verkeerd kon aflopen en wist nagenoeg niets van het bedrijfsmodel, bedreigingen of kansen voor Adyen. Maar ja: ergens riep een stemmetje in mij: ‘Hebben!’ En hoopte ik natuurlijk toch dat ik met mijn ene aandeel Adyen een fijne klapper zou maken.

Zat ik er even naast zeg.

Al direct na de aankoop voor €965 plus 8 – ACHT!!11@*@!1 – euro transactiekosten hobbelde de koers van het aandeel verder omlaag. Een paar weken later zag ik het dieptepunt op rond de €630 voorbijkomen. Maar ja, toch stug vasthouden hè. Al geloofde ik toch niet echt meer dat ik ooit nog in de plus terecht zou komen.

Maar vandaag was er toch bíjna een winstje te zien.

Gisteravond hield Adyen een beleggersdag in San Francisco en daar werden de beleggers kennelijk zo blij van, dat de koers vandaag weer ruim 30% omhoog sprong. Dat was een totale verrassing voor mij. Het stond op mijn lijstje hoor om ernaar te kijken, maar ik had wel een paar lieve berichtjes nodig van mijn anonieme professionele helpers (zo blij met jullie) voor ik eindelijk inlogde. Moet je nagaan hoe weinig ik met mijn genomen gok bezig was.

Nog heel even heb ik getwijfeld: zal ik tóch nog even wachten tot de koers zover is gestegen dat ik mijn kosten van 965+8+8= €981 er weer uit heb?

Maar nee. Het was een gok, ik heb misgegokt, dan moet ik nu niet zeiken en gewoon afscheid (en verlies) nemen als een volwassene. Hup, hup!

Ik heb mijn aandeel Adyen verkocht op een koers van €912,50 plus 8 – ACHT!!11@*!1🤬 – euro transactiekosten. Daarmee heb ik in ieder geval mijn verlies een beetje beperkt.

Natuurlijk heb ik nu weer te vroeg gehandeld, want ik zie nu dat de koers inmiddels al op €933 staat. Maar: adem in adem uit. Zoals een van mijn anonieme bronnen me zojuist bemoedigend toe-appte: ‘Er zijn talloze fondsen die dagelijks omhoog springen – je baalt ook niet dat je die niet hebt gekocht, of puts hebt gekocht in de fondsen die crashen.’

En dat is ook weer zo.
Adieu Adyen!

PS
Ja, ik heb waanzinnig hoge transactiekosten op deze rekening (Saxo). Ik ga er ook nog weg hoor, heus. Echt. Binnenkort. Zie alleen nogal op tegen het overzetten en goed bijhouden van het rendement. Terwijl ik allang ook VEEL goedkopere beleggingsrekeningen gebruik voor mijn andere potjes. Zucht.Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice


Naast deze portefeuille met losse aandelen, heb ik er ook een waarin ik met € 500 per maand in ETF’s beleg. Die portefeuille kun je zien als je meedoet met mijn cursus Super Simpel Beleggen.
Bekijk hier alle informatie >Beleggen in ETF’s is echt veel makkelijker en minder wild. En laat ik daar nou net een cursus over gemaakt hebben! Die heet: Super Simpel Beleggen. Geschikt voor iedereen die wil starten met zelf beleggen in ‘mandjes’ van beleggingen. Dus niet dat rare gokken wat ik hierboven doe.
Kijk hier of de cursus Super Simpel Beleggen wat voor je is.