Menu Sluiten

Maandupdate: Voor het eerst meer dan 80.000 euro, vier keer zoveel als mijn startbedrag uit 2013

Voor het eerst staat er € 80.000 op mijn beleggingsrekening. Eind maart had ik om precies te zijn € 80.418,66 aan beleggingen en onbelegd saldo. De € 20.000 waarmee ik in 2013 begon verviervoudigde in 11 jaar en 3 maanden.

Je verwacht misschien dat ik na ruim 11 jaar beleggen gewend zou zijn aan dit soort grote getallen en meevallers. Maar nee, hoewel ik weet dat beleggen zo werkt, ben ik telkens weer verrast dat dit dus kan: met wat onderzoek en geluk bij het kiezen van je aandelen, meestal stijgende beurskoersen en lang wachten, kún je eindigen met een idioot bedrag op je beleggingsrekening.

80K is voor mij niet niks. En tegelijkertijd voelt het ook weer wel als niks. Ik heb nooit het gevoel dat ik dit bedrag ook nog echt ergens voor zou kunnen gebruiken. Misschien komt dat door mijn voornemen om mijn belegde geld pas rond mijn pensioenleeftijd uit te geven, of doordat ik blog over deze portefeuille. Als ik een deel opneem, kom ik terecht in allerlei ingewikkelde rendementsberekeningen en ik houd het veel liever lekker simpel.

Of zal ik binnenkort tóch een jaartje rond gaan brassen in exotische oorden? 😉

In het plaatje hieronder zie je hoe mijn portefeuille zich heeft ontwikkeld sinds 2013. Het zwarte lijntje is herbeleggingsindex AEX GR en het groene lijntje ben ik. Zoals je ziet deed mijn portefeuille het ook over deze lange periode beter dan de index, ondanks jaren waarin ik juist achterliep bij het beursgemiddelde (zoals in 2022).

Bron: PortfolioDividendTracker

Er ontbreekt trouwens een stukje van het zwarte lijntje doordat PortfolioDividendTracker niet helemaal snapt dat Binck en Saxo hetzelfde zijn. Waarschijnlijk is dat opgelost als ik in alle transacties de naam van Saxo weer verander naar Binck, maar in dat heuglijke klusje heb ik echt even geen zin. Als je hier klikt kun je zelf bij PdT de periodes aanpassen en de actuele stand van mijn portefeuille bekijken.

Dan nog even de cijfers en plaatjes van dit jaar:
Op 31 maart was mijn rendement sinds begin van dit jaar (year to date) 15,93%. In dezelfde periode steeg de AEX 12,07% en de AEX GR 12,44%. (Yeeeey, blondje ligt voor!)
Hieronder het grafiekje, mijn portefeuille en vermogen op 31 maart:


Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice


Naast deze portefeuille met losse aandelen, heb ik er ook een waarin ik met € 500 per maand in ETF’s beleg. Die portefeuille kun je zien als je meedoet met mijn cursus Super Simpel Beleggen.
Bekijk hier alle informatie >