Menu Sluiten

Verwaarloosd

Ik heb mijn portefeuille flink verwaarloosd. Doordat ik een fantastische werkopdracht kreeg, waar ik al mijn aandacht voor nodig had, liet ik de aandelen even voor wat ze waren. Dat kon best, dacht ik.

Fout!

Was het rendement op 6 mei nog een vrolijke 6,1 procent, nu is dat gedaald tot 1,44 procent. Wat belachelijk weinig, nog minder dan op een spaarrekening! Het is niet alleen in mijn portefeuille bal, het is op de gehele financiële markt niet zo best toeven de laatste maand. De dagelijkse stemmingsbeelden geven als verklaring dat beleggers bang zijn dat de Amerikaanse centrale bank haar stimuleringsprogramma’s eerder dan verwacht zal afbouwen.

Mijn rendement is gelukkig nog een heel klein beetje hoger dan dat van de AEX. En als ik naar de inhoud van mijn portefeuille kijk, ben ik nog altijd best tevreden over mijn keuzes. Misschien zou ik nu juist moeten bijkopen. En ik moet op zoek naar iets waardoor ik meer ga afwijken van de AEX. Ik denk in de richting van grote betrouwbare bedrijven in het buitenland. Zit je wel met een valutarisico, maar dat neem ik voor lief.
Ik mijmer nog even verder. Zodra ik weer iets doe, hoor je het.

Blondje +1,44%  AEX +o,76%

Rendement 10-06-2013

 

Inhoud portefeuille

Portefeuille 2013-06-11

2 reacties

  1. Pricetrader.

    Ja, bijkopen (gefaseerd) in de dip!!!
    Pik de kwaliteitsaandelen eruit die het verst zijn gedaald.
    Wij zijn nog niet op het dieptepunt (12JUN13). Mogelijk wèl donderdag 13JUN13 of maandag 17JUN13.

    Groet van Pricetrader.

Reacties zijn gesloten.