Menu Sluiten

Rendement update: blondje: 4,87%, AEX: 0

2014-05-18 Rendement Terwijl de AEX afgelopen week is teruggevallen van een rendement van 0,5 procent naar 0, is de blonde portefeuille blijven liggen, nee, eigenlijk een ietsiepietsie opgelopen zelfs, van 4,80 naar 4,87 procent.

De beleggingen in Unilever (18,62%), DSM (17,03%) en Shell (16,01%) maken het grootste deel uit van mijn portefeuille. Daar voel ik me eigenlijk niet prettig bij (liever gelijk verdelen over al mijn posities), maar doordat die fondsen nu in het groen staan geven ze mijn portefeuille nu wel een flinke boost.

De komende dagen bedenk ik of ik een deel ga verkopen – waardoor ik dan te weinig aandelen heb om het dividend als stock (aandelen) uitgekeerd te krijgen – of dat ik andere posities bijkoop, of inneem. Er zijn nog wel wat leuke nieuwe bedrijven die ik kan bedenken. U weet inmiddels dat ik als belegger soms niet vooruit te branden ben, dus het kan even duren, maar zodra ik wat doe laat ik het weten.2014-05-19 Portefeuille