Menu Sluiten

Hebben, hebben, hebben: Tesla!

teslaMogelijk wordt dit de meest onverstandige aankoop ooit, maar kíjk nou toch eens: dat glansje, die welvingen, het zoemende geluid en het idee dat het schoon en goed voor het milieu is. De Tesla: ik moet ‘m hebben. En omdat de aandelen ietsje goedkoper zijn dan de auto zelf: de aandelen dan.

Natuurlijk, kijk eens naar de grafiek: ik had dit al in 2013 moeten doen. Of liever nog, eind 2012, vóór de hype startte. Maar de afgelopen tijd is de koers van Tesla behoorlijk in elkaar gedonderd – van boven de 250 dollar tot onder de 200 – Tesla 2014-05-19dus dat lijkt me ook heus nog een mooi instapmomentje. Ik wil het hebben, hebben, hebben!

Jajaja, die koersdaling heeft een reden, natuurlijk, maar die zie ik liever als ‘winstnemingen’ nadat Tesla bekendmaakte te rekenen op verkooprecords in Europa en in Azie en voor dit jaar een stijging van de verkoop met 55 procent.

Je kunt je verder ook nog afvragen hoe duurzaam de elektriciteit eigenlijk is, waar de Tesla’s op rijden. Dan hou ik me maar vast aan het idee dat die prachtige voertuigen zelf in ieder geval geen fijnstof en CO2 produceren. En wie vervolgens de baas van Tesla, Elon Musk, in deze aflevering van Tegenlicht ziet, moet er toch wel in geloven dat ook voor het opwekken van de electriciteit nog wel een oplossing gevonden wordt.

Althans, ik geloof dat wel. Berichten over Tesla als beleggershype en het ieniemienie minpuntje dat er nog altijd een behoorlijk verlies behaald wordt, leg ik naast me neer. Roze bril op, handen aan het stuur, en gáán!

PS:
De order is uitgevoerd, ik heb ze binnen: 15 aandelen Tesla à USD 191,87.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *