Menu Sluiten

Maandupdate september: Bijna 19.000 euro kwijt

In september is het rendement op mijn portefeuille verder gedaald. Dit jaar sta ik op een verlies van 24,64 procent. De AEX daalde over dezelfde periode 19,71 procent en de AEX GR zakte 17,93 procent.

In euro’s is dit jaar 18.628,39 euro verdampt. Ik heb bewust niets verkocht de afgelopen maanden, want ik vertrouw er nog altijd op dat dit op lange termijn weer goed zal komen. Natuurlijk had ik voor het beste rendement alles aan het eind van 2021 moeten verkopen, maar dat is achteraf makkelijk praten. Ik beleg voor een aanvulling op mijn pensioen, met geld waarvan ik verwacht het meer dan 20 jaar niet nodig te hebben. Ik heb dus nog de tijd om deze periode van verliezen uit te zitten.

Doordat ik heb ingesteld dat dividend automatisch wordt herbelegd, heb ik er afgelopen maand 1 aandeel Ahold Delhaize en 1 aandeel Unilever bijgekregen.

Bekijk hieronder de plaatjes voor de details van mijn portefeuille: