Menu Sluiten

Maandupdate augustus: Ai! Terug naar een jaarrendement van 10 procent

Vorige maand stond mijn portefeuille nog op het hoogste punt in 2023. Maar in augustus viel het rendement terug, van 14,48% eind juli naar 10,39% eind augustus. We hebben wel een klein beetje een idee waardoor dat komt natuurlijk. Ik had me in elk geval niet aan Adyen moeten wagen.

Ik had me in elk geval niet aan Adyen moeten wagen. Gekocht tijdens de koersval, in plaats van nog even wachten tot er een draai in de richting ontstond. Jaja, ‘never catch a falling knive’, maar dat deed ik dus wel, want ik hoopte dat het voor mij tóch heel goed zou uitpakken. Om te voorkomen dat het geen heel groot drama werd, heb ik gelukkig maar één aandeel Adyen gekocht. En toch het totaalrendement op mijn portefeuille zo onder druk. Hoewel 10 procent natuurlijk nog altijd geweldig is.

Hieronder zie je het grafiekje met het rendement, vermogen en mijn portefeuille van 1 januari tot en met 31 augustus 2023.

Rendement

Vermogen

Portefeuille


Leer Super Simpel Beleggen in ETF’s

Naast deze openbare ‘blonde’ portefeuille heb ik ook een ETF-portefeuille waarin ik beleg met € 500 per maand. Wil je deze portefeuille volgen en leren hoe je zelf ETF’s uitkiest en heel makkelijk een portefeuille bouwt die past bij jou en jouw doelen?

Meld je dan aan voor de online training Super Simpel Beleggen.


Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl of op instagram.com/jannekewillemse
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice