Menu Sluiten

Maandupdate: 22 procent rendement in een halfjaar

Hoppakee, even 22,06% rendement behaald in dit eerste halfjaar! Zie me eens nonchalant mijn schouder afvegen op de foto. De AEX (17,42%) en de AEX GR (19,33%) hebben het nakijken. De afgelopen twee maanden deden ze het beter, maar nu ben ik TERUG!

Ben ik nou echt zo trots? Nee hoor. Ik grijp graag alles aan voor een feestje, maar deze resultaten wijt ik vooral aan het toeval. Mijn keuzes hebben goed uitgepakt. Beleggingen vasthouden is soms best lastig en in dit geval ging het goed.

Het totale bedrag op mijn beleggingsrekening steeg van ruim € 69.000 naar meer dan € 84.000. Tuurlijk, ik weet dat je dat geld pas écht in handen hebt als je verkoopt, maar laat ik dat nou nog láng niet van plan zijn…

Met zo’n mooi half jaar achter de rug, krijg ik heus ook wel de neiging om alles te verkopen en pas op 1 januari weer te beginnen met beleggen. Dan staat dit rendement toch maar mooi in mijn ‘boeken’. Maar zo’n actie slaat natuurlijk nergens op.

Ik wil nog bijna 20 jaar doorbeleggen, dus als ik nu afscheid neem van mijn beleggingen, zou ik ze later weer moeten terugkopen, misschien dan wel tegen hogere koersen. Natuurlijk zit er ook een kans in dat ik juist weer op lagere niveaus kan terugkopen, maar juist omdat ik niet kan voorspellen wat er gaat gebeuren, blijf ik gewoon maar zitten. Er zijn vast andere manieren waarop je (nog) veel meer kunt verdienen met beleggen, maar die vind ik te risicovol. Dit past bij mij en dus ga ik zo door.

De afgelopen maand was ASML de grootste stijger binnen mijn portefeuille (+11%). De Vanguard S&P 500 ETF klom 7% en Netflix kreeg er 5% bij. Berkshire, Ahold, Pepsi daalden juist, maar omdat die posities veel kleiner zijn, zie je dat niet erg terug in mijn jaarrendement.

Hieronder zie je alle plaatjes met de rendementen over het eerste halfjaar. Klik op de plaatjes voor een vergroting.

Rendement
Portefeuille
Vermogen / kas / euro’s

Reageren? Dat kan via mail@blondjesbeleggenbeter.nl
Als eerste weten dat ik een nieuw bericht heb geplaatst? Meld je aan voor de gratis mailservice


Naast deze portefeuille met losse aandelen, heb ik er ook een waarin ik met € 500 per maand in ETF’s beleg. Die portefeuille kun je zien als je meedoet met mijn cursus Super Simpel Beleggen.
Bekijk hier alle informatie >