Menu Sluiten

Koers Galapagos voor het eerst boven 200

Ting-ting-ting!!! GALAPAGOS is voor het eerst meer dan €200 waard! Wauw, wie had dat ooit gedacht? Ik zeker niet toen ik ze in 2013 voor 18,50 kocht. Maar sinds vorig jaar begon het natuurlijk wel behoorlijk wat dichterbij te komen.

In het plaatje zie je de koers van Galapagos op 16 januari 2020

Ik beleg al sinds 2013 in biotechbedrijf Galapagos. Mijn aandelen heb ik dat jaar in twee delen gekocht, tegen een gemiddelde aankoopprijs van €18,50 per aandeel.

Toen de koers in 2015 was verdubbeld, heb ik de helft van mijn aandelen verkocht voor €40,14 per stuk. Sindsdien bestaat wat ik over heb dus eigenlijk alleen maar uit winst.

Vandaag schoot de koers van Galapagos door de €200. Dat had ik in 2013 niet verwacht, dat dít zou kunnen gebeuren. Maar natuurlijk, jaar na jaar zag ik vooruitgang en goede testresultaten, dus vorig jaar kwam dit niveau al een stuk dichterbij.

Mijn 75 overgebleven aandelen Galapagos doe ik natuurlijk (voorlopig) niet meer weg. Die mogen nog een hele poos blijven shinen in mijn portefeuille.

Het nieuws waar vandaag op wordt gereageerd lees je hier: https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/euronext-brussel-galapagos-zet-cashberg-aan-het-werk/10199068.html

Lieve Galapagosjes, jullie mogen van mij nog wel even blijven 🙂

10 reacties

 1. Koen Tuinbeek

  Helaas doet de website zijn naam eer aan!! Uit de reden tot aankoop en de latere reactie op de ontwikkeling vd koers wordt duidelijk dat dit idd dd aankoop van een blondje is!!

 2. John CM Ibink mva

  Dag Dames,

  Leuk verhaal mbt Galapagos, ik ben daytrader sinds 2016. In 2018 kwam ik via Binckbank op een jaarlijkse bijeenkomst Onno vd Stolpe tegen by een Seminar. Ik kende Galapagos niet en kocht tijdens zijn wervende speech Galapagos en boekt na zijn 20 minutenspeech direct € 2.000 winst. In 2019 werd Galapagos mijn best presterende aandeel.

 3. twan

  Nou ongekend de Galapagosjes. Ik ben naar de uitreiking van de qoute 500 geweest, kwan Onno van der Stolpe spreken. Ik zag t al meteen toen hij t podium opkwam. Wat een gewone vent, goede spreker. Hou ze maar vast t einde is niet in zicht .Het heeft mij geen windeieren gelegd, ik ga er een leuke tweekapper van bouwen.

 4. Tom

  Vanwegen jouw rotsvaste vertrouwen in Galapagos, en vanwegen de gedachte “Als ze van 20 euro naar 200 euro kunnen, kunnen ze ook van 200 euro naar 2000 euro…”, ben ik er afgelopen week wel ingestapt op 195 euro.

Reacties zijn gesloten.