Menu Sluiten

Eindstand september: bijna 18 procent rendement ☆ ASML zakt in ☆ Weight Watchers op de verlanglijst

Rendement 2018-09-30Recent zei iemand tegen me: “Dit jaar hebben beleggers nauwelijks iets verdiend. Als je naar de AEX kijkt staat die weer rond het niveau van begin januari.”

Het tweede deel van die uitspraak klopt natuurlijk, helemaal. In de afgelopen maand is de AEX teruggezakt van ruim 558 punten (een plus van 2,54%) naar ruim 549 punten, waardoor er nu nog maar een jaarwinstje van 0,93% overblijft.

Maar de eerste zin klopt helemaal niet. Wie het geluk heeft de juiste beleggingen te hebben, kan een prima rendement hebben. Zo hobbelen de koersen van mijn aandelen gewoon lekker verder. Het rendement op mijn portefeuille was eind vorige maand nog 16,45% en is nu 17,82% sinds begin dit jaar. Alleen dit jaar al is mijn totale vermogen op de beleggingsrekening gegroeid van bijna 41.000 euro naar ruim 48.000 euro. Ruim 7.000 euro erbij dus, wat geweldig toch dat dat zomaar kan gebeuren.

ASML en Tesla

Natuurlijk presteerde niet íeder aandeel even geweldig. ASML bijvoorbeeld, dat ging ronduit slecht. Vorige maand stond de koers nog op €175,66 en nu nog maar op €160,90. Klats, mijn jaarrendement in ASML zo’n beetje gehalveerd: van 20 naar 10 procent!

De keus om Tesla begin augustus te verkopen heeft me een hoop rust bezorgd. Afgelopen week bleek dat de SEC Elon Musk officieel heeft aangeklaagd vanwege misleiding. De koers daalde toen weer een procent of 11. Fijn dat ik die rit niet meer hoef uit te zitten.

Weight Watchers

Die verkoop heeft er wel voor gezorgd dat het cashgeld op mijn beleggingsrekening is toegenomen tot bijna 7.000 euro. En dat geld staat niet voor niets op de beleggingsrekening: het is mijn bedoeling er mee te gaan beleggen. Moet ik dat wel dóen natuurlijk. Nu loop ik rendement mis, ik krijg zelfs geen rente over het geld.

Een aandeel wat ik binnenkort – eindelijk – zal gaan kopen is Weight Watchers. Een column hierover heb ik al op de website van RTL Z geschreven. Om zoveel mogelijk transparant te blijven, zal ik eerst nog het artikel met mijn redenen hier op deze site zetten. En als dát dan via de nieuwsbrief verstuurd is en een paar dagen oud is, dán zal ik me wagen aan een koop. En natuurlijk, meld ik het dan meteen weer hier, zodra de transactie is afgerond.

De inhoud van mijn portefeuille
Zondag 30 september, 15:55 uur

2018-09-30 Portefeuille

4 reacties

 1. victor

  Hi Janneke, top resultaat en goede onderbouwing van de posities, bij probeleggen zijn ze jaloers op je 😉
  Vraagje, helpt de app ook bij jouw, behalve de recepten?
  groet en succes
  Victor

  • Blondje

   Ha Victor, jazeker, de app én de cursus hebben me geholpen. Maar toen ik me na een jaar weer niet aan de toegestane hoeveelheid hield eh… nou… toen zat het er allemaal weer aan 🙂

 2. Bongo52

  Hi Janneke,
  Great result till the end of September !
  But why stick to Ahold, Unilever and Pepsico
  in your portfolio?
  There are so much better stocks to replace them !
  Like f.i. MSFT, CELG, HD, PYPL or CRM

  • Blondje

   Hoi Bongo, ik vind het nog steeds mooie bedrijven. Maar natuurlijk kan dat altijd veranderen in de toekomst.

Reacties zijn gesloten.