Menu Sluiten

Eindstand juli: ruim 16 procent rendement ☆ ASML sprint weg ☆ Tesla duikt naar beneden

sprint-relay-pexelsIn juli is mijn rendement verder opgelopen, ondanks de zorgen over de handelsoorlog en de klappen die techaandelen hebben gekregen. De winst op mijn portefeuille steeg van 13,51% eind juni, naar 16,05% eind juli. De AEX verbeterde ook flink: klom die tot en met juni nog maar 1,3%, eind juli staat de index 5,45% hoger dan begin dit jaar.

In de tabel hieronder zie je de vergelijking tussen eind juni en eind juli. De percentages zijn het koersrendement (dus dividend is niet meegerekend) sinds de slotstand op 31 december 2017. Dus over de afgelopen 7 maanden. In euro’s, dus bij de Amerikaanse aandelen (en ETF) is het omrekenen van dollars naar euro’s al gebeurd.

Aandeel eind juni eind juli
Ahold 11,60% 18,41%
ASML 16,91% 26,42%
DSM 16,91% 14,40%
Galapagos -0,05% 19,30%
Shell 7,16% 5,61%
Unilever 1,77% 4,87%
Berkshire Hathaway -3,26% 1,92%
Netflix 109,63% 80,32%
Pepsi -6,60% -2,27%
Tesla 13,19% -2,85%
Gender Diversity ETF 4,75% 7,75%

Met name ASML heeft een enorme sprint getrokken. En ook bijzonder is dat Galapagos vorige maand eerst nog op verlies stond, maar nu ruim 19 procent in de plus. De zorgen over de samenwerking met AbbVie zijn verdwenen door goede onderzoeksresultaten en mooie vooruitzichten voor de samenwerking met Gilead.
Unilever gaat langzaam, maar heeft toch ook een aardige stijging laten zien. En zelfs het rendement op de Gender Diversity ETF begint nu wat te worden. Daarin zitten bedrijven met relatief veel vrouwen in topposities. Wat heeft dat ding lang op bijna niets gestaan zeg.

De grootste dalers zijn Netflix – maar met nog altijd ruim 80% koersstijging klaag ik natuurlijk niet – en vooral: Tesla. Daar spelen nog altijd zorgen over de productiesnelheid van de Model 3, de kans dat Tesla extra geld zou moeten lenen en het wilde getwitter van topman Elon Musk. Bij de vorige analistencall blafte hij een analist af, en in een tweet noemde hij een reddingswerker die betrokken was bij het redden van de Thaise jongens in de grot, een ‘pedo’. Heeft hij natuurlijk teruggenomen, maar écht mooi is dit niet. Ook bij mij ontstaan er barstjes in mijn Tesla-geloof, maar toch hou ik ze nu nog vast.

Hieronder de inhoud van mijn portefeuille na sluiting van de Amerikaanse beurzen op 31 juli.

2018-07-31 Portefeuille

10 reacties

 1. Bas

  Waarom vergelijk je je resultaten niet met bijv. de SP500. AEX doet het toch sowieso nooit geweldig en je koopt ook niet alleen Nederlandse aandelen?

  • Blondje

   Hoi Anniek,
   Ik kan je geen advies geven, maar ik ben zelf wel positief over Weight Watchers. Voor mij is het (binnenkort) een instapmoment. Of het ook bij jou past moet je zelf inschatten. Groet!

 2. Peter WL

  Hi Janneke!
  Erg leuk die Netflix. Had ik niet verwacht.
  Ik hoop dat je je uitstekende resultaten kan blijven vasthouden! Ga zo door!
  Met vr. gr,
  Peter

 3. Marc

  Hoi blondje,
  Leuke update weer! Mooi om te zien dat ook jouw portefeuille het in juli goed heeft gedaan, was een onverwacht mooie maand!
  Respect dat je zo open bent over je beleggingen, ik vind het supertof om te volgen en ben eigenlijk nog geen enkel vergelijkbaar blog tegengekomen met zoveel openheid 😉

Reacties zijn gesloten.