Menu Sluiten

Eindstand juni: bijna 14 procent ☆ Netflix dit jaar ruimschoots verdubbeld ☆ Galapagos voor het eerst in de min

Juichen-14procentindeplus-pexels-photo-853168Terwijl op veel beurzen in de afgelopen maand bijna de hele jaarwinst is verdampt, klom het rendement op de blonde portefeuille weer vrolijk verder. En dat terwijl echt niet alle aandelen in mijn mandje succesnummers zijn.

Had ik eind mei nog een plus van ruim 11 procent (11,11%), op dit moment is mijn rendement sinds begin van dit jaar zelfs bijna 14 procent (13,51%)! De AEX heeft nu nog maar een klein plusje van 1,3 procent.

Netflix kijken

Toen ik naar mijn portefeuille keek moest ik twee keer even knipperen. De eerste keer omdat mijn aandelen Netflix sinds begin dit jaar al 109% meer waard zijn geworden. Wow. Echt leuk om naar te kijken. Roept natuurlijk ook weer de vraag op of ik wellicht de helft van mijn positie zou moeten verkopen, zodat ik alleen nog met ‘gewonnen’ geld in Netflix zit. Maar ja, kom op hee, ik heb er maar 20, het gaat prima met het bedrijf en de aanwas van nieuwe abonnees en ik ben natuurlijk alweer emotioneel gehecht aan dit succesnummer. Zucht. Gelukkig is het op het moment dat ik dit schrijf zaterdag en zijn de beurzen dicht. Een mooi excuus om een hartverscheurend afscheid voor me uit te schuiven.

Gillen om Galapagos?

De tweede keer dat ik knipperde was vanwege Galapagos. Voor het eerst zie ik daar een rood cijfer staan bij het rendement. Nieuws dat er nog eens goed wordt nagedacht of de samenwerking met partner AbbVie wel moeten worden voortgezet, maakte het aandeel de grootste daler op de beurzen afgelopen dagen. Voor mij is dit geen reden om gillend richting de uitgang te rennen. Sterker nog, wie weet is dit wel een kans om bij te kopen. September 2015 kan ik me namelijk nog erg goed herinneren. Toen haakte AbbVie af als partner van Galapagos en brak er ook paniek uit. Een paar maanden later sloot Galapagos een deal met Gilead, onder veel betere voorwaarden. Kijk maar even terug wat er daarna met de koers is gebeurd.

Of iets dergelijks deze keer ook zal gebeuren, kan ik niet voorspellen. Maar tot nu toe is Galapagos vaak goed gevaren, dus ik ben nog altijd optimistisch. Ik denk er nog even over na of ik het durf… maar potverdikkie wat zou het leuk zijn als ik nou komende week zou kopen en de koers uiteindelijk weer zou stijgen.

Zoals altijd: ik meld het hier als ik iets doe.

Mijn portefeuille:

2018-06-30 Portefeuille

3 reacties

 1. Pieter van Heij

  Beste Blondje,

  Wat een leuke update en complimenten voor de portefeuille!
  Je gaf eerder aan dat je nog een deel cash zit, en dat je hiervoor een bestemming zocht is er een reden dat je je huidige posities niet uitbreidt of wellicht nieuwe posities opneemt? Je lijkt het wel erg rustig aan te doen, ondanks je uistekende resultaten, om je belegde vermogen verder uit te breiden. Zit daar niet het grootste “verlies” of dempende effect op je rendement?

  Je lijkt vertrouwen te hebben in je portefeuille maar zelfs simpelweg meer van hetzelfde doen lijk je niet aan te durven, dat lijkt van buitenaf gezien heel tegenstrijdig zeker gezien je affiniteit met de grote leermeester meneer Buffett?

  Nogmaals complimenten voor je leuke stukjes!

  Gr. Pieter

 2. Clemens Laseur

  Janneke,

  Al vanaf het begin heb ik bewondering en respect voor de transparantie over wat je met je portefeuille deed en doet.

  Niks alleen maar succesverhalen, maar het gaat ook wel eens de andere kant uit.

  Beleggen, het lijkt bijna het échte leven wel.?

  Ik wens je verder veel succes en geniet ook van de zon.

  Die is er voor ons allemaal.

Reacties zijn gesloten.