Menu Sluiten

Crowdfunden: coole kleding

Kiss-And-TellHet telt niet mee voor het rendement in mijn blonde portefeuille, maar het is wel een investering: ik ben sinds kort een van de crowdfunders van het duurzame modemerk Kiss And Tell. En mocht je dat ook willen: het kan nog.

In april vorig jaar sprak ik op de Week van de Ondernemer met Bahareh Panjeh Shahi, een creatief modebrein dat haar baan als advocaat opzegde om vervolgens haar eigen modemerk te starten. Ze ontwerpt de kleding zelf en gebruikt voor de stoffen alleen duurzaam geweven zijde. Regelmatig reist ze naar India om daar met de boeren te praten die op een milieubewuste manier zijde kweken, waarbij de rupsen niet voortijdig doodgemaakt hoeven te worden, maar ze gewoon vlinders kunnen worden. Ook bezoekt ze de wevers die de zijde op een traditionele manier, met de hand weven. Door de bestellingen van Kiss And Tell wordt een ambacht in stand gehouden en krijgen de wevers normaal betaald.

Bahareh-Kiss-And-TellOm de productie van de nieuwe collectie te bekostigen, haalt Bahareh geld op via crowdfundingplatform wekomenerwel.nl. Er zijn al verschillende collecties gemaakt, die in een behoorlijk aantal kleinere winkels in De kosten voor het weven en het naaien van de kleding moeten eerst gemaakt worden. Pas na de verkoop van de kleding aan winkeleigenaren in Nederland, krijgt Kiss And Tell weer geld binnen. Als crowdfunder verstrek je een lening in de vorm van een obligatie. Dat kan al vanaf €50. Kies je voor een obligatie van €500 euro dan levert die 5% rendement per jaar op als je voor cash kiest, maar je kunt ook je rente in de vorm van kleding laten uitkeren: dan krijg je een tegoed van €40, oftewel 8% rendement.

Ik heb gekozen voor het kledingtegoed, want Bahareh ontwerpt echt hele coole kleding. Kijk maar op haar site. Bij WNL Op Zondag had Monique van de Ven een jurk van Kiss And Tell aan en minister Ploumen draagt ook regelmatig dat merk. Ik heb zelf ook een jurk gekocht en mag kleding lenen als ik weer ga presenteren.

Je snapt: ik ben heel erg enthousiast. Het risico is wat groter dan bij beleggen en je bent het geld 5 jaar ‘kwijt’, maar ik steun heel graag een enorm gemotiveerde, creatieve én duurzame ondernemer. Op dit moment is er €35.150 opgehaald van de benodigde €40.000. Wil je ook investeren, kijk dan op wekomenerwel.nl en lees de voorwaarden goed.

Hieronder nog de video met het interview met Bahareh en daaronder een mail van haar zelf met de oproep om te investeren.

Mail van Bahareh zelf

Beste zakelijke relatie,

Zoals je wellicht weet ben ik heel hard aan het werk om een succes van KISS AND TELL te maken (www.kiss-and-tell.nl).

Sinds een tijdje ben ik aan het crowdfunden. We hebben al ruim EUR 27.000 opgehaald en hebben 57 investeerders. Daar ben ik erg trots op! Maar we hebben deze maand nog EUR13.000 nodig om onze zomercollectie te kunnen produceren en uit te leveren aan de winkels. Daarom ben ik op zoek naar crowdfunders die samen met mij willen investeren in KISS AND TELL!

WAAR IS DEZE INVESTERING VOOR NODIG?
We hebben in totaal aan 23 winkels 1053 kledingstukken en 300 sjaals verkocht. Om deze zomercollectie te kunnen produceren heeft KISS AND TELL in totaal EUR40.000,- nodig. Met de eerste gedeelte van het crowdfundingbedrag hebben wij onze zijdewevers in India betaald (=EUR14.000) en 50%-aanbetaling (EUR13.000) gedaan aan onze kleermakers om de kleding te stikken.

De collectie staat NU klaar om verstuurd te worden naar Nederland. Maar we moeten onze kleermakers binnen 2 weken nog EUR13.000 betalen. Elke kleine investering van jou zou ons enorm helpen!

BEN JIJ EEN INVESTEERDER?
Al vanaf EUR 50,- kan je investeren in KISS AND TELL en met meer ben ik natuurlijk heel blij. Na 5 jaar betaal ik jouw lening + rente terug.

Twee soorten certificaten:
– EUR 50,- : na 5 jaar betaal ik jouw lening + 5% rente terug
– EUR 500,- : na 5 jaar betaal ik jouw lening terug + 5% rente of je kan kiezen voor een gift voucher ter waarde van EUR40,- per jaar (8% rente)

ARE YOU AN ANGEL INVESTOR?
Ga dan naar http://www.wekomenerwel.nl/projecten/kiss-and-tell/
Hier kan je je aanmelden als investeerder.

MEER INFORMATIE?
Tijdens een interview van De Week van de Ondernemer kan je alles horen over KISS AND TELL.
Bijgaand de link.

En vorige week zijn we ook op RTL Boulevard geweest! Klik hier>

Veel dank en voel je vooral niet verplicht om te investeren!
Mocht je nog vragen hebben, kun je me natuurlijk altijd bellen / mailen.

Spread the word…. and Be the Change you want to see in this World!
Groeten
Bahareh