2014-03-02 RendementWat jammer, de afgelopen week is het rendement op mijn portefeuille weer in de min geschoten. Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen, dus kijk ik eerst wat er precies veranderd is afgelopen week. Gelukkig zijn er naast rode cijfers ook wat positieve nieuwtjes.

DSM is flink gedaald. Dat aandeel had ik juist gekocht na de koersval na de winstwaarschuwing, dus zou ik van deze daling niet moeten schrikken, maar juist opnieuw moeten bijkopen. Voorlopig doe ik even niets, tot ik me goed heb ingelezen.

De winst op Galapagos is nu ook verdwenen, maar van dat aandeel blijf ik overtuigd. Blijft in de portefeuille.
TomTom is flink opgeklommen en staat nu weer op meer dan 17 procent rendement. Ben blij dat ik het niet verkocht heb op de dag van de publicatie van de jaarcijfers.

Ahold maakte afgelopen week bekend meer dividend te zullen uitkeren. De koers van het aandeel is flink opgeklommen en staat nu bijna 18 procent hoger dan toen ik het vorig jaar aankocht. Ik hou ze in portefeuille.

Warren Buffett heeft gisteren zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders gepubliceerd. Het afgelopen jaar heeft hij de S&P 500 niet verslagen, maar hij houdt er vertrouwen in dat het op de lange termijn wel blijft lukken. Bovendien heeft hij wel voor extra aandeelhouderswaarde gezorgd. Jammer genoeg is het niet te zien aan de koers van de 120 aandelen Berkshire Hathaway die ik in portefeuille heb.

Pepsico en Shell staan op een heel klein plusje, Unilever op een heel klein minnetje. Ik zie nog geen reden om iets aan te passen.

Bekijk hier de inhoud van mijn portefeuille >

Share Button