Menu Sluiten

Al 17 procent rendement

Rendement 2014-09-14De afgelopen week is het rendement van de blonde belegger opnieuw gestegen – op 17 procent sta ik nu, terwijl de AEX 4,5 procent hoger staat dan aan het begin van het jaar.

Als je in mijn portefeuille kijkt, zie je dat de aandrijvers weer met name GoPro en Tesla zijn: beide aandelen zijn zo’n 50 procent meer waard dan toen ik ze kocht. De vraag is nu natuurlijk: wanneer ben ik tevreden, wanneer stap ik uit?

Omdat ik voor de langere termijn beleg, stel ik het formuleren van een antwoord daarop nog even uit…

 

Bekijk hieronder de inhoud van blondjes portefeuille:

Portefeuille 2014-09-14

12 reacties

 1. Henk Jansen

  Hee je hebt ook Berkshire, zou je inderdaad niet verwachten van een blondje. Goed bezig met ook in dollars zitten want de euro wil omlaag. En de VS economie doet het nou eenmaal fundamenteel beter want de overheid heeft daar meer directe economisch macht. Let bij VS aandelen wel op het dividend, dat wil je liever niet vanwege de tax, je wilt liever herinvesteringen. Berkshire is wat dat betreft helemaal goed.
  Verder zijn je kosten vrij hoog als je met kleine hoeveelheden handelt, zorg dat je niet meer dan 0.5% van de aankoop aan kosten hebt bijvoorbeeld, en wees daar streng in. Een alternatief voor aandelen is een ETF op de SP500 als je in de VS wilt beleggen, kijk bijvoorbeeld naar de Vanguard SP500, ticker VUSA, ISIN nummer IE00B3XXRP09, kosten 0.07%. Koop geen ETF als de kosten hoger zijn dan 0.30%. Succes gewenst!

  • Blondje

   Kosten zijn inderdaad heel belangrijk. Ooit doe ik er iets mee, als ik verstandig word. Maar nu vind ik beleggen in individuele aandelen nog veel te leuk. 🙂
   O en over Berkshire: ik heb niet alleen aandelen, ben dit jaar ook bij de aandeelhoudersvergadering in Omaha geweest en heb daar Warren Buffett en Charlie Munger zowat aangeraakt!

   • Henk Jansen

    Oh ik dacht dat je een A-share nodig had voor de Berkshire aandeelhoudersvergadering? Hoe gaat dat dan, je moet toch eerst aantonen dat je aandelen hebt?

    • Blondje

     Het kan ook met B-shares, als je maar kunt aantonen dat je ze bezit. Uitdraai, screenshot of pdf van je portefeuille is genoeg.

 2. henk korbee

  Voor het laatst heb ik je gezien op finance tv. Beste met je beleggingen. Onderuit gaan doet iedereen wel eens of vaker zoals ik.

 3. rik

  Inderdaad WOW. Ik heb een vergelijkbare portefeuille (30.000), maar sta slechts EURO 383 positief. Zou het helpen als ik mijn hoofd laat blonderen? ; – ) Rik

Reacties zijn gesloten.